Info til forældre Info til forældre Info til forældre Info til forældre

Tillykke!

Dit barn har vist interesse for en fantastisk holdsport og du har fundet en klub, hvor dit barn vil være i gode hænder hos både holdkammerater, trænere, seniorer og andre forældre.

En position til alle

Towers er afhængig af hjælp fra en række dedikerede frivillige. Gennem deres store engagement sikrer de, at Towers forbliver den bedste og mest succesfulde football-klub i Danmark.
Vi har nogle idéer til områder, hvor du kan hjælpe, men skulle du gå med en specifik rolle eller service, som vi ikke har tænkt på, er du mere end velkommen til at kontakte en af kontaktpersonerne på listen herunder og fortælle, hvordan netop du kan hjælpe Towers. Du kan altså hjælpe Towers på et utal af måder.

Du kan forvente, at ungdomsspillere hos Copenhagen Towers:

Du kan forvente, at ungdoms-spillere hos Copenhagen Towers:

• bliver budt hjerteligt velkommen og hurtigt er en del af det sociale fællesskab
• har det sjovt til træninger og hurtigt kan være med til stævner
• kommer i god fysisk form og får brændt krudtet godt af
• får anerkendelse, lærer at håndtere skuffelser og bliver behandlet med respekt
• lærer at være en del af et hold, hvor der er brug for alle
• får gode værdier som omsorg, respekt for andre, at yde sit bedste og at elske spillet med sig
• kan være dem, de er – vi har plads til alle!

Træningen er struktureret og med 3-6 trænere per ca 20 spillere, så der er bliver taget godt hånd om spillerne, hjulpet med udstyr, forklaret og rost undervejs. U14/12/10-holdene træner på tværs af aldersgrupper i hold og bliver matchet fysisk, når der er en-til-en-øvelser, mens U16 og U19 har separate hold. Spillet foregår i korte sprint med klare instruktioner indimellem og er derfor også god for børn, der har brug for klare, rolige rammer og struktur.

“Det er skønt at se hvordan min søn bliver taget varm imod af alle til hver træning.” - Mikkel, Far

Engagerede
forældre

Som forældre vil du opleve entusiastiske football-moms, fædre med historier om dengang de selv spillede – og alle os andre, der bager kager, kører til stævner, fryser sammen på sidelinien i off-season og jubler opmuntrende til både egne og andres børn om sommeren og en sjældent gang imellem ikke ser drømmespillet, fordi vi liiige var i gang med at snakke. Hver sæson er der et par grill-aftener efter træning, så vi lærer hinanden at kende.

Du får information om stævner, nyheder fra klubben og kan stille spørgsmål på vores Facebook-grupper. Bed om adgang eller skriv mailadresse ved indmelding – så inviterer vi dig indenfor.

Stævner og
kampe

U10/12/14 deltager i stævner, hvor de spiller korte kampe (typisk 20-25 minutter) fordelt over en dag mod andre klubber. Der er cirka 8 stævner om året, der ligger fra maj til oktober enten lørdag eller søndag. De varer fra ca. 08:30 med afgang fra klubhuset til kl. ca. 15 og arrangeres på skift af klubber på Sjælland. Alle kan deltage – også selvom dit barn ikke har spillet længe eller kender alle regler, for der er trænere med, der vejleder undervejs, så det er en god måde at lære spillets regler og forskellige strategier på. Eneste forudsætning for at være med er at have et par bukser med pads.

Holdene er på 7 spillere og spiller typisk på en halv bane. Hvis der ikke er 7 spillere fra en klub, spilles der såkaldt mix, hvor holdene sammensættes af spillere fra flere klubber og skaber sammenhold på tværs af klubberne.

U16 og U19 spiller kampe i en liga ligesom eliteholdene og efter en kampkalender. Den kan du se under . Der er mulighed for at spille 11-mands hold efter college-regler og det gør Copenhagen Towers som regel. I Danmark er der desuden 9-mandshold-liga i U19-rækken.

Om det er stævner eller kampe, så kan du støtte dit barns sport ved at være der, sørge for udstyr, kørsel og forplejning, heppe på og støtte holdet (tilråb er en stor del af tilskuer-opgaven) og deltage sammen med de andre forældre i, at det bliver gode oplevelser uanset sejr eller nederlag.

Kom til kamp

Udover at komme til træning vil vi opfordre dig til at komme til kamp på Gentofte Stadion, når Danmarksmestrene fra eliteholdet spiller hjemmekamp i løbet af sommeren. Du kan sagtens tage ægtefælle og søskende med, købe en sandwich og en sodavand og opleve spændingen i en velspillet amerikansk kamp – efter at din spiller har forklaret de grundlæggende regler. Hvis han/hun er sammen med holdkammeraterne, så har vi en fremragende kommentator, der oversætter, hvad der sker på grønsværen. Men pas på: Du kan risikere at blive ægte begejstret og underholdt og følge med i Copenhagen Towers hold af din helt egen interesse!

Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi Filosofi

Vores filosofi og opbygning af ungdomshold

Vores filosofi og opbygning af ungdoms-hold

Elsk at spille frem for alt! Vi er vindere, når vi elsker spillet og dét er rygraden i vores ungdomsarbejde. Amerikansk fodbold er en ægte holdindsats og derfor er der plads til alle, brug for alle og holdet er mere end summen af de enkelte spillere. Ungdomstræningen er en kombination af leg og sport, hvor graden af sport bliver øget løbende fra U10 og op til U14. I U16 og U19 vil vi gerne vinde men fokus er på at udvikle den enkelte spiller gennem træning og kampe.

Coaches, ikke generaler

Trænerne bliver kaldt coaches, ikke kun fordi det er en engelsk sport, men fordi de hjælper den enkelte med at finde sin rette plads og udvikle sit eget potentiale som spiller – og som menneske – i stedet for at ensidigt instruere og dirigere tropperne på banen. I U10-14 er coach med på banen under stævner for at hjælpe med det næste spil. For U16 og U19 har coach(es) plads på sidelinjen med håndtegn, ros/opmuntring ved skift og et skarpt øje på, hvad der skal samles op på til næste kamp.

Bøllesport spillet af gentlemen

Nogle siger, at europæisk fodbold er en gentlemansport spillet af bøller, mens amerikansk fodbold er en bøllesport spillet af gentlemen. Det sidste er i hvert fald korrekt: Sporten er nok fysisk, men den har en markant fair play og gentleman-kultur: Vi behandler hinanden og modstanderne ordentligt, taler pænt og har respekt for hinanden på og uden for banen. I kamp er vi fightere og fysiske, men ikke unødvendigt – og når bolden ikke er i spil, så giver vi en hjælpende hånd.


Principperne gælder ikke kun for Copenhagen Towers, men for alle hold i Dansk Amerikansk Fodbold. Og alt det lyder jo alt sammen meget smukt, men hvordan kan du opleve det i virkeligheden i ungdomsrækkerne?

“Jeg har set en kæmpe udvikling i min søn, især i hans tillid til sig selv. Det er skønt at opleve.” - Christina, Mor

Filosofien in action

Når du kommer til klubben, vil du opleve, at alle hilser på alle og at der er en skøn blanding af spillere, forældre og bestyrelsesmedlemmer både uden for på banerne og i klubhuset.

U10-12-14: Det skal være sjovt og basis skal på plads

• Spillerne griner, er entusiastiske, glade for at spille og for at se hinanden.
• De kommer til træning i regn, sne og slud og deltager i de sociale arrangementer.
• Spillerne hjælper hinanden i og ud af udstyr og tøj.
• Det enarmede bro-kram, lægge-arm-håndtryk-og-skulderskub-kombinationen, håndslag og høje ”Hey”-råb over lange afstande er udbredte hilsener i denne gruppe.
• Træningen er fleksibel – dem, der møder op, spiller – og selvom vi gerne vil have alle med, så hellere have motiverede spillere på banen end nogle, hvor træning stresser både dem og deres forældre.
• Træningen består af opvarmning, deløvelser i at gribe/kaste, tackle forsvarligt, regler/spil og afsluttes ofte med at spille ”ultimate”, der er ligesom stikbold med en score-zone.
• I træningen er der på U10 fokus på basale teknikker til at spille sikkert. På U12 bliver teknikken udbygget og der kommer basis-taktik på. På U14 bliver der mere taktisk forståelse, fx med at udvikle egen play book, mens teknikken stadigt øges.
• Træningen afsluttes med at spille Ultimate – stikbold med score-zoner – eller kampe.
• Alle spillere spiller alle positioner som muligt – først på U16 får spillerne foretrukne positioner.
• Til stævnekampe dømmer dommerne ikke alle fejl. Formålet er at uddanne i basis-regler og sikre, at der bliver spillet sikkert og spille-unoder bliver luget ud.
• Alle får lige meget spilletid til stævner – også på mixhold, når de spiller sammen med spillere fra andre klubber.
• Der bliver ikke talt point til stævner og en overivrig forælder kan godt blive mindet på, at spillerne primært skal have det sjovt.
• Trænerne samler op på frustrationer i en-til-en-samtaler, roser, opmuntrer og hjælper og giver reprimander, hvis der bliver talt grimt om modstandere eller holdkammerater.
• Holdet ”breaker” i en klynge efter træning og hjælpes ad med at rydde op.

U16: Teknik og kamp-erfaring

• Hilsener, hjælpsomhed og holdånd fra de tidlige ungdomsår fortsætter og U16-spillere deltager i arrangementer med U14/U12.
• Træningen er forpligtende og vi forventer, at spillerne møder op og planlægger træning ind i deres skolegang og øvrige forpligtelser.
• Spillerne fokuserer på enkelte positioner og på at udvide deres tekniske repertoire.
• Holdet spiller kampe i U16-rækken med 9-mands hold.
• Spillere bliver hjælpetrænere på de yngste hold eller hjælper til under andre holds kampe.
• Styrketræning supplerer den spiltekniske træning.

U19: Vinder-fokus og udvikling op til eliteholdet

• Holdet spiller kampe i U19 11 mands National Ligaen.
• Træningen går ud på at udvikle den enkelte spiller mest muligt og de træner deres individuelle positioner og særlige teknikker eller plays i mindre grupper.
• Spillere indgår i specialteams, fx kicker og returners.
• Spillere fra U19 rykkes i perioder op og prøver kræfter på eliteholdet.