Info til forældre

Tillykke! Dit barn har vist interesse for en fantastisk holdsport og du har fundet en klub, hvor dit barn vil være i gode hænder hos både holdkammerater, trænere, seniorer og andre forældre.

Fotograf: Ralf Dietrich

En position til alle
Et amerikansk fodboldhold har brug for spillere, der er stærke, tunge, hurtige, kan kaste, kan gribe, kan løbe og kan tackle – og de er alle nødvendige for holdets succes. Og så er vi vant til at tale både dansk og engelsk undervejs – både når vores spillere fra USA og børn fra lande, hvor amerikansk fodbold er mere udbredt, er med til træning. Der er plads til, at alle kan få en god sportsoplevelse og føle, at de er et fuldgyldigt holdmedlem.

Dit barn kan komme til prøvetræning ved de almindelige træninger hver uge, som led i Aktiv Sommer/Aktivt Efterår eller ved skolebesøg. Trænerne tager hånd om alle – bare spørg efter dem og så sørger de for udstyr og at få dit barn godt med i aktiviteterne. Det øvrige hold er vant til nye, elsker spillet og deler gerne deres begejstring!

Fotograf: Michael Quist

Du kan forvente, at ungdomsspillere hos Copenhagen Towers:

  • bliver budt hjerteligt velkommen og hurtigt er en del af det sociale fællesskab
  • har det sjovt til træninger og hurtigt kan være med til stævner
  • kommer i god fysisk form og får brændt krudtet godt af
  • får anerkendelse, lærer at håndtere skuffelser og bliver behandlet med respekt
  • lærer at være en del af et hold, hvor der er brug for alle
  • får gode værdier som omsorg, respekt for andre, at yde sit bedste og at elske spillet med sig
  • kan være dem, de er – vi har plads til alle!

Træningen er struktureret og med 3-6 trænere per ca 20 spillere, så der er bliver taget godt hånd om spillerne, hjulpet med udstyr, forklaret og rost undervejs. U14/12/10-holdene træner på tværs af aldersgrupper i hold og bliver matchet fysisk, når der er en-til-en-øvelser, mens U16 og U19 har separate hold. Spillet foregår i korte sprint med klare instruktioner indimellem og er derfor også god for børn, der har brug for klare, rolige rammer og struktur.

Læs mere om vores ungdomsfilosofi og om at træne sikkert.

Fotograf: Nini Blentved

Engagerede forældre
Som forældre vil du opleve entusiastiske football-moms, fædre med historier om dengang de selv spillede – og alle os andre, der bager kager, kører til stævner, fryser sammen på sidelinien i off-season og jubler opmuntrende til både egne og andres børn om sommeren og en sjældent gang imellem ikke ser drømmespillet, fordi vi liiige var i gang med at snakke. Hver sæson er der et par grill-aftener efter træning, så vi lærer hinanden at kende.

Fotograf: Michael Quist

Du får information om stævner, nyheder fra klubben og kan stille spørgsmål på vores Facebook-grupper:

  U14/12/10

  U16

U19 til forældre

Bed om adgang eller skriv mailadresse ved indmelding – så inviterer vi dig indenfor.

Fotograf: Ralf Dietrich

Stævner og kampe
U10/12/14 deltager i stævner, hvor de spiller korte kampe (typisk 20-25 minutter) fordelt over en dag mod andre klubber. Der er cirka 8 stævner om året, der ligger fra maj til oktober enten lørdag eller søndag. De varer fra ca. 08:30 med afgang fra klubhuset til kl. ca. 15 og arrangeres på skift af klubber på Sjælland. Alle kan deltage – også selvom dit barn ikke har spillet længe eller kender alle regler, for der er trænere med, der vejleder undervejs, så det er en god måde at lære spillets regler og forskellige strategier på. Eneste forudsætning for at være med er at have et par bukser med pads.

Holdene er på 7 spillere og spiller typisk på en halv bane. Hvis der ikke er 7 spillere fra en klub, spilles der såkaldt mix, hvor holdene sammensættes af spillere fra flere klubber og skaber sammenhold på tværs af klubberne. Få et indtryk af stemningen ved stævner m.v. under nyheder fra U14/12/10.

U16 og U19 spiller kampe i en liga ligesom eliteholdene og efter en kampkalender. Den kan du se under U16 kampkalender og U19 kampkalender. Der er mulighed for at spille 11-mands hold efter college-regler og det gør Copenhagen Towers som regel. I Danmark er der desuden 9-mandshold-liga i U19-rækken. Du kan se de seneste reportager fra kampe under U16-nyheder og U19-nyheder.

Om det er stævner eller kampe, så kan du støtte dit barns sport ved at være der, sørge for udstyr, kørsel og forplejning, heppe på og støtte holdet (tilråb er en stor del af tilskuer-opgaven) og deltage sammen med de andre forældre i, at det bliver gode oplevelser uanset sejr eller nederlag.

Fotograf: Ralf Dietrich

Kom til kamp
Udover at komme til træning vil vi opfordre dig til at komme til kamp på Gentofte Stadion, når Danmarksmestrene fra eliteholdet spiller hjemmekamp i løbet af sommeren. Du kan sagtens tage ægtefælle og søskende med, købe en sandwich og en sodavand og opleve spændingen i en velspillet amerikansk kamp – efter at din spiller har forklaret de grundlæggende regler. Hvis han/hun er sammen med holdkammeraterne, så har vi en fremragende kommentator, der oversætter, hvad der sker på grønsværen. Men pas på: Du kan risikere at blive ægte begejstret og underholdt og følge med i Copenhagen Towers hold af din helt egen interesse!

Fotograf: Michael Quist

Giv det et forsøg
Mange af vores spillere har hoppet fra sport til sport, men er landet sikkert i amerikansk fodbold, så giv dit barn chancen til at opleve holdånd og spilleglæde hos Copenhagen Towers. Vi glæder os til at se jer på Towers Field!