Har du lyst til at dømme for Towers?

Fotograf: Michael Quist

Alle klubber i Danmark skal kunne assistere forbundet med en gruppe kvalificerede dommere hver sæson – også Copenhagen Towers. Som dommer får du til opgave at dømme kampe på alle niveauer og på tværs af alle aldersgrupper – dog ikke i Nationalligaen.
Hvis du har dømt tidligere – enten i Danmark eller andre lande – kan du muligvis få overført din dommerlicens direkte. Hvis du er ny til dommerfaget, hjælper vi dig med at få den rette uddannelse gennem Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (DAFF), så du kan få en licens.

Fotograf: Michael Quist

Som en del af uddannelsen begynder du under kyndig vejledning af erfarne dommere, så du roligt kan lære forløbet af en kamp og finde dig til rette i zebrastriberne på banen. Typisk begynder nye dommere som umpires, før de kan indtage roller som line judge, linesman, back judge, field judge, side judge eller til sidst referee.
I første omgang kan du benytte Towers’ dommeruniformer og udstyr, men de fleste dommere vælger efter nogen tid at købe eget udstyr og uniform.

Fotograf: Nini Blentved

Du vil få løn, kørselspenge og diæt, hver gang du dømmer. Det er ikke noget, som du bliver rig af, men dit arbejde bliver både værdsat og belønnet.
Som dommer behøver du selvfølgelig ikke være i fysisk topform som spillerne, men det er en forventning, at du kan bevæge dig frit rundt og har et godt, basalt kendskab til reglerne i amerikansk fodbold.

Fotograf: Michael Quist

At være dommer er en fantastisk måde at være involveret i sporten uden selv at spille. Derfor er især spillere, der selv har lagt støvlerne på hylden, meget velkomne som dommere.
Kunne du tænke dig at høre mere om livet som dommer, er du meget velkommen til at kontakte vores dommeransvarlige på mail.