Copenhagen Towers er danske mestre!

Af Jens Rørbye

Jubel, ekstase, glædestårer, kram. Følelserne fik frit løb, da Copenhagen Towers til tonerne af Queens “We are the Champions” genvandt det danske mesterskab med resultatet 23-22 over Triangle Razorbacks fra Vejle.

Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist

Dermed har Gentofteklubben sat rekord med det ottende Danmarksmesterskab i klubbens historie. Ingen anden klub i Danmark har vundet otte mesterskaber.

Det var en kamp, som trak publikum helt ud på kanten af stolen. Afgørelsen faldt blot 46 sekunder før tid, da Towers cornerback Simon Maak greb et kast fra Razorbacks’ quarterback Peter Linnemann. Towers kunne dermed lade tiden løbe ud.

Photographer: Per Falkeborg
Photographer: Per Falkeborg

Inden da havde tilskuerne set en kamp, som var som nat og dag i hver sin halvleg. I første halvleg flyttede Towers bolden uden besvær, mens forsvaret havde godt fat i Razorbacks’ angreb. Og i anden halvleg var rollerne til en vis grad byttet rundt. Razorbacks tog føringen midt i 4. quarter og så ud til at kunne holde føringen hjem. Men Towers angreb satte et fantastisk drive sammen, som endte med et Dayton Winn touchdown. Dermed var kampen igen helt lige med scoren 22-22. Og da kicker Aske Troen ramte plet på ekstrapointet tog Towers føringen og holdt den resten af vejen.

Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist

Kampen kom i gang med et brag, da running back Dayton Winn på kampens andet spil løb 80 yards til endzone og kampens første touchdown. Kort efter blev Razorbacks’ quarterback Ken Suhl presset tilbage i sin egen endzone. Uden at have en modtager i nærheden kastede Suhl bolden væk og blev dømt for en safety og dermed to point til Towers. Senere i første quarter løb Dayton Winn sit andet touchdown ind til en føring på 16-0 og det så ud som om det ville blive en lang aften for Razorbacks.

Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist

Men Razorbacks er et hold, som man ikke må undervurdere. I andet quarter scorede Razorbacks to gange og var derfor blot bagud 16-14 ved pausen; quarterback Ken Suhl løb et sneak ind fra 1-yard linien og senere kastede han en 48-yarder til Oliver Holmlund efter en interception. Senere forsøgte Razorbacks et field goal, men ramte forbi.

I fjerde quarter var Towers i perioder ude af stand til at stoppe Razorbacks angreb. Razorbacks tog føringen efter et 29-yard løb af Geoffrey Lewis og en two-point conversion.

Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist

Da lå hele presset på Towers angreb, som pludselig fandt formen igen. Flere lange kast til Lasse Tor nogle gode løb af Dayton Winn endte med et 1-yard touchdown og Aske Troens altafgørende ekstrapoint.

Da Razorbacks til sidste bevægede sig hurtigt ned ad banen bragte cornerback Simon Maak minder om Mermaid Bowl 25, da han kom ind under bolden og lavede den interception, som reelt lukkede kampen. Han løb ned ad banen med bolden og kunne måske have scoret. Men han valgte meget klogt at lægge sig ned, da der kun var 46 sekunder tilbage i kampen, så han ville ikke risikere at miste bolden: ”Først tænkte jeg bare SCOR…! Men så indså jeg at kampen nu var vundet, så det var bare at lægge sig ned.”

Photographer Michael Quist
Photographer: Per Falkeborg

Aske Troen, som både er wide receiver og kicker, talte efter kampen om den afgørende rolle, som special teams havde haft for kampen. ”Vi ville undgå at sparke til Jarius Moll og Nico Lester, som er rigtig gode spillere. Derfor gik vi konsekvent efter at sparke bolden i endzone på kick-offs. Der var en meget præcis gameplan.”

Photographer: Per Falkeborg
Photographer: Per Falkeborg

Efter kampen blev Towers’ Dayton Winn for andet år i træk kåret til kampens bedste spiller. Han sagde efter kampen: ”Jeg vidste at Razorbacks var gode til at justere løbende, så det var bare at holde presset. De havde en del spillere, som spillede begge veje og som var ved at blive trætte.”

Photographer: Per Falkeborg

Efter kampen anerkendte træner Peter Herbild, at det har været en lang og hård, men god, sæson. ”Towers har spillet 16 kampe. En stor del af spillerne har endda yderligere spillet tre landskampe. Til sidst er det svært at hive mere energi frem. Men det er nødvendigt, for jeg havde en fornemmelse af, at Razorbacks ville gøre det svært for os.”

Photographer Michael Quist
Photographer Michael Quist

Sejren i den 30. udgave af DM-finalen, Mermaid Bowl, var kulminationen på en fantastisk sæson, hvor Towers vandt i alt 15 kampe i både den danske Nationalliga og Champions League-turneringen Northern European Football League. Towers slutter sæsonen som det 10. bedste hold i Europa efter at have været nummer syv tidligere på sommeren. Det eneste nederlag i en ellers perfekt sæson var mod Europas fjerdebedste hold; Swarco Raiders Tirol i Super Final 1 hjemme i Gentofte Sportspark.

Se alle billeder af en spændende dag på Towers Facebook side.

Photographer Michael Quist
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer