Et kig tilbage på forårssæsonen

Anden halvdel af 2021-sæsonen står for døren, så lad os genopfriske hukommelsen og se tilbage på sæsonens første halvdel inden Towers igen er i aktion lørdag d. 21. august.

Af Søren Bendixen

Towers spillede godt, men modtog senest et nederlag til ærkerivalerne fra Søllerød. Vi har derfor snakket med nogen af seniorholdets profiler, for at høre deres vurdering af sæsonen indtil videre og hvordan de ser de andre hold i ligaen.

Aalborg 89’ers

Towers havde udfordringer i begyndelsen af 89’ers kampen. Offense havde svært ved at rykke bolden og defense lukkede beklageligvis point ind den anden vej. Heldigvis var det blot den sædvanlige “off-season rust”, der skulle bankes af før Towers igen fandt sit forventede høje niveau på banen. Efter to sløve quarters fodbold samlede Towers sig i halvlegen og kunne efterfølgende kontrollere kampen til en overlegen sejr på 38-13.

Snakker man med en af profilerne på Towers defensive linje, Kristoffer Brun, var kampen et tydeligt tegn på at Towers havde større rutine end 89’ers. “Kampen viste at [Towers] bare havde mere erfaring og vilje at trække på end 89’ers”. Aalborg har været igennem en imponerende udvikling de seneste år, men efter at flere store profiler har fået kontrakter i udlandet, skal holdet fra Nordens Paris til at finde sig selv igen. Specielt på deres angreb er det tydeligt at mange rutinerede kræfter er forsvundet.

Mads Marquard brager igennem Aab 89ers angreb. Foto Jesper Nielsen

Kampen mod 89’er var også første mulighed for at se Randy Schroeder tilbage i den lilla uniform – og det var en fornøjelse. Med Randy tilbage som offensiv leder for Towers, er specielt kastespillet åbnet op igen. En mulighed som de dygtige talenter som Magnus Georg Jensen og Jakob Green har draget enorm fordel af, med mange flotte spil nede af banen. “Randy er en superdygtig fodboldspiller. Hans viden omkring spilet kommer til udtryk til træning, møder og ikke mindst til kampene. Han har virkelig løftet vores angreb i år.” udtaler netop Magnus Georg Jensen omkring tilføjelsen af Randy.

Triangle Razorbacks

I turneringens anden kamp var der mulighed for revanche for Mermaid Bowl nederlaget i 2019. De (stadigt) forsvarende mestre fra Vejle skulle besejres på deres egen hjemmebane. Heldigvis fik grisene fra trekantsområdet en ordentlig tur i Towers-maskineriet. Towers’ offense spillede dominerende og specielt i kasteangrebet rykkede bolden. Defense spillede solidt og lukkede alle Vejles forsøg på at komme tilbage i kampen ned. Specielt den defensive kaptajn Jacob Bækgaard havde flere gode aktioner imod Vejles import, som aldrig kom i nærheden af chancer. Towers vandt kampen 44-13.

Historien har dog vist at man aldrig skal udelukke Razorbacks på baggrund af deres indsats i den regulære sæson. Som Kristoffer Brun udtaler: Det er umuligt at forudsige noget omkring Razorbacks før slutspillet”. Gang på gang er de som Fugl Føniks vågnet op til dåd i slutspillet, så det ville ikke overraske, hvis Razorbacks vender stærkt tilbage i anden halvdel af sæsonen.

Søllerød Gold Diggers

Sidste kamp inden sommerpausen var imod ærkerivalerne fra Gold Diggers. Et opgør Towers har siddet på de sidste mange år, men med et Gold Diggers hold, der for hvert år kom tættere og tættere på niveau med Towers. Sidste års kamp var en ren gyser, hvor Gold Diggers sad på kampen indtil de sidste minutter, men hvor Towers mirakuløst fik tilranet sig en smal føring sidst i kampen og en sejr ved slutfløjtet. Med flere store tilføjelse på holdet, kom Gold Diggers derfor til kampen med en klar fornemmelse af at en sejr endelig var indenfor rækkevide.

Det blev tydeligt da kampen kom i gang. Towers’ offense havde en virkelig svær dag imod gulddrengenes forsvar, der ikke gav hverken kaste eller løbespillet meget at arbejde med. Towers defensive holdt dog de lilla inde i kampen indtil halvleg. I anden halvleg måtte Towers’ angreb se sig fuldstændig stoppet af et velspillende Gold Diggers forsvar, samtidig med en fornyet kampgejst fra guldgravernes angreb. Gold Diggers udligner kort før slutfløjtet og vinder overlegent i overtiden med scoren 36-30.

Hvad har vi lært af første del af sæsonen?

Tabet til Gold Diggers er den første kamp Towers har tabt i grundspillet siden 2017. Sidst Towers tabte i grundspillet var det netop til Gold Diggers, som Towers senere i sæsonen slog i både returkampen i grundspillet og senere i finalen. Tabet til Gold Diggers har derfor givet tid til selvrefleksion hos Towers spillerne.

Når man spørger den offensive profil Magnus Georg Jensen om betydningen af tabet svarer han “Det er tid til at kigge sig selv i spejlet og reflektere over hvordan man selv og hele holdet kan løfte sig op i niveau igen”. Træningerne har været for sløve og der mangler en sult efter at forbedre sig både individuelt og kollektivt.

Ifølge den defensive veteran, Kristoffer Brun, var kampen netop et udtryk for at Gold Diggers var mere “sultne” efter en sejr. Ifølge Brun har Towers hvilet på laurbærrerne og ikke haft den type træninger det kræver for at spille på dansk topniveau.

Randy har været en klar opgradering af Towers’ angreb og har fået rigtig godt gang i kastespillet. Dog mangler løbespillet den samme dominans som Towers har vist de tidligere sæsoner.

Forsvaret ser rigtig stærkt ud på alle facetter. De defensive backs spiller fantastisk og skaber mange turnovers. Dog mangler forsvaret lidt i dybden af truppen og der er et hop fra de rutinerede startere og den næste kæde.

Om nederlaget til Gold Diggers er et “wake up call” for Towers, og får sporet dem tilbage til det sædvanlige topniveau, det får vi at se i anden del af sæsonen.

Towers tager imod Triangle Razorbacks på Gentofte Stadion lørdag d. 21. august kl. 19:00. Køb billetter på Safeticket.

Coverfoto: Nini Skjoldager

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer