Flag eller tackle?

Det kan se voldsomt ud, når amerikanske fodboldspillere tørner sammen og den fysiske dimension tiltrækker en del spillere til sporten. Andre tænder mere på, at det er et unikt fedt spil, hvis du er god til at gribe, kaste, overskue et spil på banen og virkeligt spille hinanden gode på et hold.

Fotograf: Per Falkeborg

Fysisk kontakt – ja tak
Hvis du er vild med alle dimensioner, så er den mest almindelige form for amerikansk fodbold – tackle – din sport. Vi passer godt på hinanden og spiller ikke unødigt hårdt – det bliver man både straffet hårdt for i kamp og under træning og så er vi stolte af at være gode og fair sportsudøvere. Tackle er Copenhagen Towers’ seniorhold Danmarksmestre i og det er varianten, som bliver spillet på alle ungdomsholdene.

Fotograf: Michael Quist

Fysisk kontakt – nej tak
Hvis du til gengæld godt kan undvære tacklinger eller gerne vil spille lidt mere fredeligt og uden kropskontakt, så er flagfootball mere dig. Den helt store forskel er, at tacklingerne består af at hive flag af et bælte, som spillerne har om livet, i stedet for at lægge modspilleren ned. Derudover er tempoet ofte højere, der er færre skader og du får flere berøringer med bolden. Holdene er typisk på 5 mand i stedet for de 11, der er i tackle, og banen og spillelængden er kortere. Til gengæld scorer man point helt ens med touchdowns i end zone og 2 point conversions. Vores klub er så heldige at have Copenhagen Towers Flag, der er et seniorflaghold, som spiller i den øverste top af Danmarksrækken (Flag National Ligaen).

Fotograf:agegbg