Copenhagen Barbarians winning Big Bowl 2018!

I starten af 2018 gik Copenhagen Barbarians og Copenhagen Towers sammen således at både flag og takle football findes nu under en purple umbrella.
Sidste weekend tog Barbarians til Frankfurt/M. i Tyskland. Årets højdepunkt, The Big Bowl 2018, ventede forud.
Lasse Christensen fortæller: “Sidste år blev vi nr 2 i Big Bowl 2017 efter at have tabt til et stærkt MassFlag US i finalen.
I år var forberedelserne knapt så gode med skader til både QB Daniel Madsen (brækket index finger på kastehånden) og vores verdens stjerne Silas Meyer Juhlin (Knæ problemer). Derfor var der ikke store forhåbninger om sidste års succes op til vores anden Big Bowl deltagelse.
Vi var #2 seed i vores gruppe og vi var derfor glade for en god start på dag 1, da vi slog #1 seed London Rebels med 25-7, en god start på turneringen.
Men det skulle gå fra godt til bedre, resten af dagen lukkede defense ikke et eneste touchdown ind. Det resulterede i 4 sejre over resten af gruppens hold Utrecht Dominators, Vienna Sentinels, ASV Badener Greifs og Edingburgh Outlaws.
Totalt set mere end godkendt første dag.
Søndag fortsatte den gode stime da vi i 1/8 dels finalen skulle møde London Smoke. Endnu engang et stærkt defense og et kontrolleret tempo på offense resulterede i en 21-0 sejr over englænderne.
I kvartfinalen skulle vi så møde et amerikansk hold, NP Flag. NP Flag førte igennem det meste af kampen men med et stærkt drive til sidst i kampen bragte offense sig foran med 19-13. NP Flag havde dog et sidste drive i sig og det københavnske forsvar skulle endnu engang trække det længste strå med et goal line stance som tiden løb ud. Sejr og videre til semifinalen.
Semifinalen skulle stå mod vores ærkerivaler fra Allerød Armadillos, de lagde stærkt ud med en dyb bombe til touchdown på et af kampens første spil. Vi svarede igen og stillingen var ved pausen 7-7. Armadillos skulle dog tage føringen igen, inden offense ledet af QB Daniel Madsen vandrede ned af banen og scorede et vigtigt udlignende touchdown i de døende minutter, på dette TD blev der ydermere begået holding af defense hvilket resulterede i at offense gik for 2 point på ekstra forsøget som var succesfuldt og dermed vandt de lilla med 15-14 og var klar til finalen mod Cobras(UK), med en række danske lejesvende fra SGD Flagfootball. (Blandt dem Mikkel Lindsø og Jonas Bo Hansen)
Finalen var en tæt affære som de 2 foregående kampe, stillingen ved halvleg var 6-6 efter godt defensivt arbejde af begge hold. I anden halvleg tog Cobras føringen og det var dermed op til offense at komme tilbage. En vigtig konvertering på 4 down, et underhåndskast fra Daniel Madsen til Simon Bastrup resulterede i en ny første down. På det efterfølgende spil greb C Anders Robin Hansen en wheel route op af sidelinien til stillingen 12-12, på det efterfølgende ekstra point var Anders på pletten igen og bragte Barbarians foran med 3 minutter tilbage. En efterfølgende INT af Silas Meyer Juhlin endte kampen og offense kunne køre tiden ud. Copenhagen Barbarians er vindere af Big Bowl 2018 i Frankfurt!

Team MVP blev af holdet kåret til C Anders Robin Kofoed Hansen som også lavede samtlige 13 point i finalen.
Se hele kampen her (fra min. 28)
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer