”WUAHUUU – godt spillet!” – til ungdomsstævne med Towers

Af Pia Baagø Skat-Rørdam

Høje klap fra talrige low-five’s, rosende tilråb og støttende ”go deeeefense” er lydsporet til en begejstret søndag, hvor 11 juniorspillere, 2 coaches og 7 forældre er til endnu en fest af et stævne hos Frederikssund Oaks.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia

Det er det hele værd – den tidlige vækning på en søndag, forældre-logistikken og køreturen – da Jakob får et langt løb op ad banen, Sander griber det lange kast og Matthew blokerer endnu en fysisk overlegen modstander i u14 og u12-kampene på Ådalsskolens grønne baner. På sidelinjen hujer teamet, forældrene klapper og bagefter er der ros fra trænerne – og så endda i september-solskin. Det er ægte football-lykke.

 


Nye, erfarne – og mix

Ved stævner for u10-u12-u14 spiller to 7-mandshold mod hinanden og skifter mellem angreb og forsvar præcist som på andre hold. Spillerne roterer mellem de enkelte spil, så de kan prøve flere positioner og så alle får lov til at spille lige meget.
I dagens Towers-hold er der både erfarne spillere, der er på deres 3. sæson og spillere, der er her som deres 3. træning. Det er ikke et problem, for deres trænere Frederik og Mark er fantastiske til at guide, motivere – og også holde styr på – spillerne under hele stævnet.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia

På u12 bliver Alexander, Elliot, Erik, Jens, Matthew og Tobias mixet med spillere fra Herlev Rebels for at stille fuldt hold. Det har de prøvet før, for det er ikke hver gang, at klubberne kan stille op med +7 spillere i hver aldersklasse og så må man låne. De spiller 3 kampe af 25 minutter med pauser imellem, hvor der er tid til genfortælle de gode spil, spise kage, dele Youtube-videoer og varme op igen. Allerede efter opvarmningen spiller Towers+Rebels-holdet godt sammen og kæmper bravt mod Knights, Demons og stævneværterne Oaks.

 

Succes for svensk-dansk alliance
”I ved da godt, hvad ”godt spillet” betyder, ik’?”, spørger en Towers-spiller og oversætter så til ”bra spillet”. Så smiler gæsterne fra Malmø Griffins, der stiller med et talrigt og stærkt u13-hold – også i en smuk lilla farve – og det bliver til både en lektion i sprog og spil for Bjørn, Jakob, Mikkel, Sander og Thomas, der mixer med dem i u14-rækken. Den svenske træner roterer godt rundt og får også de danske drenge godt på banen og de nyder til gengæld at være en del af et hold i høj klasse. Alle drengene gør en god figur med blocks, grib og løb – og en lav flot interception fra Thomas, der udløser high-fives og skulderklap fra alle. Efter spil mod Oaks, Knights og Rockets er den svensk-danske alliance en erklæret succes og de slutter af med fællesbillede og kampråbet ”Go Purple”.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia

God holdånd fra starten
Officielt ved vi ikke, hvem der vinder, for juniorkampe handler om at have det sjovt, elske spillet og prøve teknikkerne fra træning af i praksis og derfor bliver der ikke talt point. Dommerne dømmer ikke på detaljer, men luger ud i de hårdeste tacklinger og de mest basale fejl i forsvar og angreb.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia

 

 

Spørger man drengene, så ved de godt, hvem der er ovenpå, men det vigtigste er fællesskabet og holdånden. Det brænder igennem fra den første hilsen ved klubben og ude på grønsværen, hvor de unge drenge fejrer hinandens succes’er med ”godt gået” og klap på hænder, skuldre og hjelme. Er spillet gået mindre godt, gjalder det med ”kom igen”, ”godt arbejdet” eller en træner-opmuntring til næste omgang. På u12 bliver der endda lavet gensidig tak-for-spillet-rækker, hvor man løber igennem og hilser og forældre-rækken bliver hurtigt enige om, at det er unikt at se så god sportsånd og fair play, hvor holdet og samarbejdet er det vigtigste.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia

Næste mesterhold in spe
Efter 3,5 timer er en Towersspiller blevet hæs af at råbe, forældrene har fået snakket, Towers Camp-teltet er pakket ned og trænerne ser lidt trætte ud. Drømmene om at blive den næste Winn, Kayser, Troen eller Bitsch lever hos spillerne og vi har set omridset af fremtidens hold, der også kan gå ubesejret gennem en sæson i National-ligaen. Nu vasker vi sokkerne, lufter udstyret og fylder depoterne op til næste gang. Bjørn får det sidste ord op ad indkørslen: ”Mor, det var et fantastisk stævne!”.

Se også opfordringen fra 3 af spillerne om at prøve amerikansk fodbold.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dEmG7zAy3Lk[/embedyt]

Ved stævner for u10-u12-u14 spiller to 7-mandshold mod hinanden og skifter mellem angreb og forsvar præcist som på andre hold. Spillerne roterer mellem de enkelte spil, så de kan prøve flere positioner og så alle får lov til at spille lige meget.

Fotograf: Nini Blentved, TOWERSmedia
Ungdomsholdene for alle under 19 år spiller hver tirsdag og torsdag fra 18:00 til 19:15 på træningsbanen Ved Stadion 6 bag Gentofte Stadions store parkeringsplads. Nye spillere kan låne udstyr. Mange kommer fra andre sportsgrene og det er aldrig for sent at starte. Stævnerne varer typisk fra kl. 8 ved klubhuset og til mellem 14:00-15:00 og foregår typisk i den østlige del af Sjælland. De koordineres over u10-12-14-gruppen på Facebook, som både forældre og ungdomsspillere, der er meldt ind, har adgang til.

 

Fotograf: Jan Schmidtsdorff, TOWERSmedia

 

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer