Road to Mermaid Bowl

Af Bo Skjoldager Andersen – Foto Per Falkeborg

Copenhagen Towers har hele sæsonen været i toppen af National Ligaen, det har været et sikkert tog der har kørt i høj fart og med komfortable sejre lige fra første til sidste runde. Man fristes til at sige de har været overlegne i den danske liga i år. Samtidig har de nuppet NEFL titlen og battlet Swarco Raiders i en Super Finale på den Internationale football scene. Så det har været en vild sæson for de danske mestre.

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Lørdag eftermiddag tog de så imod Aalborg 89’s i en kamp der på forhånd nærmest var skrevet i bogen til Towers fra flere eksperters side. Kampen blev også som forudset en flot demonstration af et velspillende Towers mandskab.

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Scoren blev 49-18 og sender derved Copenhagen Towers sikkert videre til Mermaid bowl. I Mermaid bowl skal de møde Triangle Razorbacks der besejrede Århus Tigers 14-16 i deres semifinale. LETS GO!!!

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Med sådan en sæson er det nærliggende at stille nogle spørgsmål omkring succesen. Hvad er det der gør, at Copenhagen Towers holdet har hævet deres niveau og nu ikke bare ser ud som gode kandidater til at generobre deres Mermaidbowl titel men også, at de kan spille med på det højeste niveau i Europa?

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Efter semifinalen mod Aalborg 89’s snakkede jeg med center Joachim Navntoft Christensen (53), som er en ledende figur i Copenhagen Towers offensive linie og spurgte ham om deres nøgler til succes:

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

”Det handler først og fremmest om at være fysiske, og sørge for at pounde den. Derudover er det vigtigt for os at være mentalt klar til hver enkelte modstander vi møder.”

Samtidig udtaler Offensive Line coach Jesper N. Pedersen; ”Det hele starter oppe foran, kan man ikke skubbe folk kan man ikke flytte bolden. Vi har en af de mest deciplinerede O-Lines, der er atletiske og stærke oppe foran. Det gør at vi kan skubbe folk og kan komme under dem. Vi er også forståelsesmæssigt i stand til at køre nogle mere komplicerede systemer som giver os en fordel”.

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

I står nu overfor Mermaid Bowl 30 mod Triangle Razorbacks, hvordan ser I den match?

”De har stået der før, de ved hvad der skal til for at vinde såden en kamp og det ved vi også, så tilskuerne skal glæde sig til en god kamp med to dygtige mandskaber.”

Defensivt har Copenhagen Towers rykket sig i denne sæson. Der er en stærk linje oppe i front med Mads Marquad (95) og Michael Kayser (99) som effektive passrushers og et stærkt runstop med Kristoffer Brun Hansen (93) og Mikkel Stilling (9). Dette er absolut en stor del af grunden til Towers succes.

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Copenhagen Towers Mads Marquad har været en god force på vores passrush og er derfor en vigtig brik frem mod Mermaid Bowl. Jeg fangede Mads efter kampen og hørte om deres tilgang. Hvordan har jeres år gået og hvad ser du på frem mod Mermaid Bowl?

”Vi har fokuseret på at toppe vores form i foråret frem mod de internationale kampe og være 100% friske og igen nu frem mod Mermaid Bowl er det vigtigt for os at peake”.

Mads gik desværre ned i kampen mod Aalborg 89ers. Jeg spurgte derfor også lidt ind til hvordan benet havde det efter kampen.

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

”Som det ser ud lige nu er det forholdsvis godt, der er formentlig ikke sket noget alvorligt og jeg satser på at være Mermaid Bowl klar,” udtaler han stående, dog uden pads og iført sine AIRTOX sko, da han ikke spillede anden halvleg.

Mads er flyttet fra vores kommende modstander Razorbacks til Towers og det spurgte jeg lidt ind til.

”Jeg må sige det er et hold jeg har trænet mod utallige gange, da min football opdragelse kommer fra dem. Så jeg kender dem særdeles godt og jeg ser frem til at få mine kampe med mine kammerater på deres offensive linje.”

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Vores to stabile linjer danner grundlinjen for at alle vores offensive og defensive stjerner kan lyse og lave store spil. Men grundformen for dette Towers hold bliver skabt i skyttegravene. Efter at have snakket med de store mænd kan jeg med sikkerhed sige at de store guns up front er klar til Triangle Razorbacks.

LETS GO TOWERS!

Fotograf: Per Falkeborg, Towers Media

Se flere billeder af en spændende dag på Towers Facebook side.

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer