Ny u19-træner skal sikre fremtidens Towers-tophold

Af Pia Baagø Skat-Rørdam

Mens u19-drengene kan puste ud på en arbejdsom sæson i off season, lægger Simon Rasmussen planer. Han har nemlig fået den vigtige trænerrolle for ungdomsholdet, der er et af kun to 11-mands football-hold i Danmarks Nationalliga i aldersklassen. Holdet er afgørende for at udvikle talenter fra 16 år og op til seniorholdet og man finder næppe en bedre kvalificeret kandidat end Simon, der har været efterskoletræner på Svendborgs Medie- og Sportsefterskole, klubtræner for Svendborg Admirals og træner på både Danmarks u17- og u19-landshold, assisteret på A-landsholdet og siden maj fået Copenhagen Towers ind under huden som ansvarlig for u16-træning.

Photographer Michael Quist

Anders Skovgren, der er sportschef i Copenhagen Towers, har da også klare forventninger til Simon Rasmussens trænergerning:
”Målet er igen at være tophold i dansk U19 football som i de sidste 12-15 år, så holdet skal være stærkt og sammenspillet. Samtidig skal de enkelte spillere udvikles, så de bliver klar til at kunne spille senior football for et af Europas bedste klubhold. I år har spillere fra U19-holdet som Kasper Eriksen og Jakob Green kunne bidrage på Nationalliga-holdet og det er en udvikling, der er vigtig for, at seniorholdet forsat er i top-10 i Europa.”

Simon har overtaget træner-stafetten fra Jesper Nørgaard Pedersen, som Anders Skovgren sender en stor tak: ”Jesper har gjort et stort stykke arbejde med holdet i 2018 og det er vi taknemmelige for, da holdet er helt klart til at tage næste skridt på vej retur til toppen.”

Store talenter – flere ønskes

”Der er flere styrker ved Copenhagen Towers u19-hold, som vi virkeligt kan bygge på: Mads Jakobsen og Konrad Vandborg er store talenter på den spilfordelende quarterback-position; defense har vist virkeligt gode takter i kampene og der er et godt kammeratskab blandt drengene. Og så er holdet tilpas ungt til, at vi kan udbygge den nuværende stabile kerne med nye spillere i de næste par år,” siger Simon Rasmussen og uddyber:

”U19 er pre-elite-holdet og derfor er det vigtigt at udvikle gode fodboldspillere, der er klar til at præstere på Towers elitehold. At lykkes med dét handler ikke kun om at præstere sportsligt og vinde Danmarksmesterskabet næste år, men også om at have et hold, der kommer, når det regner, fordi man da skal hen og være sammen med sine kammerater.”

Photografer Mikkel Bo Rasmussen, 1st Down Photo

Det er nemlig oftest mellem 16 og 19 år, at en del falder fra sporten – fordi piger og fester for nogle bliver mere spændende end at dyrke elite-football – men også alderen, hvor football kan tiltrække talenter fra andre sportsgrene som håndbold og kampsport.

”De nye spillere får vi både fra skolebesøg og fra, at vores øvrige ungdomsarbejde hænger godt sammen, så der hele tiden kommer talenter op fra u16, der igen er kommet fra u10-u12-u14-holdene. Min ambition er at have tiltag, hvor klubben handler om mere end bare football og hvor vi støtter den stærke ånd og Purple Family-følelse ved at have 6-8 arrangementer om året udover træning, som giver værdi for de unge,” siger Simon, der bliver rost af Anders Skovgren for netop at motivere, udvikle, fastholde eksisterende spillere og at få nye spillere ind i sporten.

”Der er rigtigt dygtige trænere på alle ungdomsholdene og hvis vi bliver ved med at være synlige om ungdomsarbejdet og skabe sammenholdet på tværs, så bliver vi også Danmarksmestrene i fremtiden”, slutter Simon Rasmussen.

Ungdomsholdet u19 starter deres off-season-træning d. 6. november kl. 18:00-19:30. Nye spillere kan komme til prøvetræning og kan kontakte Simon eller de øvrige ungdomstrænere på ungdom@copenhagen-towers.dk

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer