Ny mand i spidsen for Towers’ angreb

Af Jens Rørbye

Når Towers’ 2019-sæson går i gang til foråret blivet det med et nyt ansigt som angrebets krumtap. Den amerikanske quarterback Danny Higgins har skrevet under på en kontrakt med Towers.

Gennem fire år, heraf tre som starter, har Danny Higgins sat et hav af kasterekorder på Bridgewater State University i Massachusetts. Han har rekorden for flest yards kastet (6.091), flest kast (871), flest kast grebet (474) og højest andel kast der blev grebet; 54%. Og med 47 touchdownkast i karrieren og 19 i en enkelt sæson sidder Danny på universitets tredieplads.

Derudover er Danny blevet udnævnt til holdkaptajn og er blev kåret til MVP i Cranberry Bowl i 2015 samt ’Ugens spiller’ et antal gange.

Det er med andre ord en erfaren quarterback med en stærk arm og et imponerende overblik, som den 15. marts bytter den amerikanske østkyst ud med Gentofte.

”Vores ambition i 2019 er at konkurrere med de allerbedste hold i Europa” forklarer cheftræner Peter Herbild og fortsætter ”Vi er overbevist om, at det altafgørende første skridt, mod at nå den ambition er, at finde en meget dygtig quarterback. Vi er overbevist om, at Danny kan lede et meget farligt kasteangreb og vi kommer til at omgive ham med de allerbedste danske spillere og yderligere importspillere.”

Og Danny har de samme mål: ”Mine forventninger til næste sæson er at VINDE. Jeg kaster mig ud i en uforglemmelig oplevelse og rejse og jeg regner med at gøre Towers’ 2019-sæson til en mindeværdig sæson.

Den sympatiske og ydmyge amerikaner har igen og igen sagt til Towers Media, at han glæder sig utroligt meget og tæller dagene til 15. marts: ”Jeg har aldrig før været i Danmark eller Europa. Jeg glæder mig til at opleve kulturen og lære mine holdkammerater, trænere, stab og fans at kende. Og jeg glæder mig til at bo i København. Jeg har læst om byens kultur og historie og det lyder som en by, der lige passer til mig.”

Danny forklarede endda, at muligheden for at bo i København – byen, som Trip Advisors’ brugere kårede som den bedste destination i 2019 – var en af grundene til at han valgte at skrive kontrakt med Towers.

Men derudover var Danny også imponeret over klubbens organisation: ”Towers var den bedste organisation, som jeg var i kontakt med. Jeg havde fantastisk dialog med trænere og ledelsen af klubben. Allerede efter den første kontakt følte jeg at dette var stedet for mig.”

Towers’ formand, Jakob Munksgaard, glæder sig også over den nye tilføjelse til klubben: ”Vores trænere har en uovertruffen evne til at se langt fremad og vurdere hvad der er bedst for vores klub. Også selvom, det somme tider kræver svære beslutninger. Og i Danny har vi oven i købet en mand, som kommer til at gavne hele vores ungdomsafdeling – helt fra U10 til og med U19. Jeg kan ikke vente til 2019-sæsonen starter…!”

Den 23-årige quarterback stammer fra Manahawkin, New Jersey; en lille by på Atlanterhavskysten ca. 75 km øst for Philadelphia. Han gik på Southern Regional High School inden han forsatte på universitetet i fire år.

I 2017 fik Danny sin eksamen og et job hos en TV nyhedsstation i Boston. Det var et godt job, men Danny ville i virkeligheden gerne forsætte med at spille football. Han flyttede derfor tilbage til sin hjemby, blev træner for den lokale high school og holdt sig i form, mens han ledte efter den rigtige mulighed for at fortsætte sin karriere. Og den fandt han i Gentofte.

Danny er også en sand sportsfan. Hele hans familie elsker baseball og softball. Og de er gode til det. Danny har også spillet baseball hele vejen gennem high school. Men Danny og hans bror forelskede sig også i football. Danny har spillet siden han var otte år og hans nu 18-årige lillebror er i gang med sin første sæson på universitet.

”Der går ikke en dag, hvor jeg ikke ser sport og bruger min krop på en eller anden måde” forklarer Danny, som i det hele taget er en aktiv og nysgerrig person. Udover fysisk træning går Danny på jagt og fisker, ser film af alle mulige slags og han elsker at opleve nye ting og se nye steder.

Towers glæder os meget til samarbejdet med Danny og vi er sikre på at vi kommer til at give vores fans nogle store oplevelser hjemme på Gentofte Sportspark igen i 2019.

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer