Towers-profil på professionel kontrakt i Tyskland

Af Jens Rørbye

Towers’ ankermand på den offensive linie, center Joachim Navntoft Christensen, har taget imod et kontrakttilbud fra de tyske vicemestre, Frankfurt Universe, i 2019-sæsonen.

For anden gang på blot to år må Towers sige farvel til en profil, som har vakt opsigt i German Football League. Hvor det i 2017 var wide receiver Frederik Myrup, som blev rekrutteret til Potsdam Royals er det nu center Joachim Christensen, som har sagt ja tak til et tilbud fra Tyskland.

Towers’ cheftræner, Peter Herbild, reflekterer over Joachims to år i Towers: ”Joachim kom til Towers for at vinde trofæer, og for at få en international platform hvor han kunne fremvise sit talent til Europas topklubber. Det er på to år lykkedes Joachim at vinde to Danmarksmesterskaber, en NEFL-titel og få en kontrakt med en tysk topklub. Det må man tage hatten af for.”

Fotograf: Ralf Dietrich, Towers Media

Samtidig bliver tabet af Joachim i sagens natur modtaget med et vist vemod i klubben. ”I Joachim mister vi en fantastisk fodboldspiller og en fremragende leder. Vi kommer til at mangle ham på banen, og savne lederen og mennesket,” forklarer Herbild inden han tilføjer ”Samtidig er vi rigtig glade på Joachims vegne, og ser frem til følge ham prøve sig af i en tysk storklub.”

Herbild glæder sig over, at Towers igen har været i stand til at sende en af vores spillere til Europas stærkeste liga: ”Towers har vist sig at være en fantastisk platform for at komme videre til professionel fodbold i Tyskland. Forrige år var det Frederik Myrup, der blev sendt afsted til Potsdam. Det kulminerede for ham i en kåring til Årets Hold i år. I 2019 bliver det så Joachim vi sender afsted til Frankfurt Universe.”

Fotograf: Nini Blentved, Towers Media

German Football League er den stærkeste i Europa. Fem af de ti bedste klubber i AFIs sidste 2018-rangering hører til i GFL. Generelt er støtten til de største tyske klubber niveauer over hvad man ser i resten af Europa. Det gælder både fan-støtte og sponsorstøtte. Det er ikke usædvanligt med 4.000 fans til hjemmekampe og sponsoraftaler, som byder på både nogle af Europas helt store brands, som det er tilfældet med Frankfurt Universe, som har tidligere har haft Samsung som hovedsponsor.

Fotograf: Chris Haas, C-SportPics

Flere tyske klubber har været interesseret i Joachim igennem længere tid. Faktisk kontaktede Frankfurts head coach Brian Caler Joachim helt tilbage, da Joachim var 18 år, men Joachim valgte i stedet at spille på Wagner College i USA. Interessen for Joachim som en europæisk klassespiller blegnede imidlertid ikke, så telefonen ringede igen fra Frankfurt efter Joachims første sæson i Towers i 2017. Og det gjorde indtryk på Joachim: ”Den kontinuerlige og oprigtige interesse i mig som spiller var en vigtig faktor i at jeg valgte Frankfurt Universe”

For Joachim er skridtet til GFL både naturligt, spændende og udfordrende. ”Det er naturligvis et par skridt op i forhold til den danske national liga på mange parametre, økonomi, hastighed i spillet og den individuelle kvalitet hos spilleren” forklarer Joachim, samtidig med at han bemærker, at den danske nationalliga ser ud til at blive historisk spændende og konkurrencedygtig i 2019.

Fotograf: Michael Quist, Towers Media

Når man, som Joachim, har vundet det meste, som man kan vinde i dansk klubfootball, så er det naturligt at sætte sig endnu højere mål for den kommende sæson i Tyskland: ”Frankfurt Universe blev nummer 2 sidste år, så målet er klart at vinde German Bowl i oktober, som i øvrigt bliver spillet i Frankfurt. Så jeg håber at vi kan tage titlen i egen by!”

Og på det personlige plan har Joachim som målsætning at gøre sig gældende på en i forvejen meget god offensiv linie: ”Mine mål er at være en bærende kraft på den offensive linje, sammen de andre utrolig dygtige holdkammerater jeg skal ned at stå sammen med. Jeg håber at kunne blive en spiller man kan stemple som en af de bedst offensive linjemænd i Europa.”

Fotograf: Ralf Dietrich, Towers Media

Og den målsætning lyder ikke urealistisk i ørerne på Joachims kommende offensive koordinator Patrick Griesheimer: ”Vi er sikre på, at Joachim er god nok at at kunne komme i startopstillingen hos os. Vores offensive linie er god og vi har dybde, så han får helt sikkert konkurrence, men vi forventer at han vil tackle det.”

Omend det ikke er Griesheimer selv, som har rekrutteret Joachim, så er han meget begejstret for at få Joachim på sit offense: ”Joachim er lige præcis, som jeg forstiller mig den perfekte offensive liniemand. Han er massiv, men også meget atletisk. Han spiller meget hårdt og agressivt. Han får flyttet defensive liniemænd ud af hullet, men er stadig hurtig nok til at jage safeties ved pull calls.”

Joachims versatilitet betyder også, at han ikke nødvendigvis kun skal spille center, men også kan få spilletid som guard afhængigt af modstanderen og kampens gameplan.

Joachim har i første omgang skrevet under på en et-årig kontrakt og regner med, at leve livet som professionel footballspiller, så længe mulighederne er der. I skrivende stund får han selskab af to amerikansk importspillere på offense og to på defense, samt et antal europæiske imports.

Hos Universe kommer Joachim til at bære jersey nummer 75, præcis, som han gør på det danske A-landshold.

Hele Towers ønsker Joachim held og lykke i det tyske og glæder os over, at han trods alt stadig skal spille i purple uniform….!

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer