Skidegodt gået, bassemand!

Af Pia Pia Baagø Skat-Rørdam

Det var måske ikke et favorittilråb for en tween-dreng på en græsbane med 20 andre drenge, men det lød til gengæld højt og klart fra en – af hensyn til drengen unavngiven – stolt mor ud over bane 2 bagved Hvidovre Gymnasium og HF, da Avedøre Monarchs havde arrangeret et tætpakket og intensivt stævne søndag d. 22. september.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Og ånden i ”skidegodt gået” blev gentaget i mange tilråb som ”whooheyy”, ”sådan!”, ”du har ham!”, ”kom så defense”, ”godt løbet!” og ”Go Towers!” denne dag fra de mange fremmødte forældre til de i alt 13 U12-spillere og 9 U14-spillere, der for anden weekend i træk brugte deres søndag på græsbanerne.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Sjovest i sol, men sjovt uanset hvad
Søndagen forinden havde Kronborg Knights lagt baner, dommere, kagebod og detaljeret planlægning til stævne også, hvor regnvejret slog ind de første 3 timer, gjorde banerne mudrede, Towers-teltet populært og spillertøjet til en blandet fornøjelse at få med hjem til vask (tak, Mathias’ forældre!). Det til trods var det også en superfin stævnedag med masser af spil-erfaring, touchdowns og tiljublen.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Den sene sommerdag denne søndag bekom dog alle rigtigt vel og det var da også den absolut bedste måde at bruge en weekend-formiddag på med sol fra en blå himmel, lyden af behandskede hænder der lavede anerkendende low fives, den til tider overvældende odeur af teenagehormoner fra sved-gennemblødte jerseys og anerkendende nik fra sidelinien over dagens sportslige præstationer.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

En velafprøvet model
Begge stævner var skåret over den velfungerende model med et fælles trænermøde, hvor reglerne for dagen ridses op og evt. ændringer gennemgås, og så en kampplan, hvor holdene på skift spiller, venter på at spille og hepper på og står chain for hinanden. Kampene har til formål at øve spilteknik, prøve træningsspillene af mod andre end holdkammeraterne og frem for alt have det sjovt og elske at spille amerikansk fodbold. Derfor var trænerne Frederik, Mads og Ashton som sædvanligt i aktion fra start til slut med at organisere, varme op, coache mellem hvert spil i kampene, skifte ud og følge op mellem kampene på både spilteknik, positioner og spillermotivation. Monarchs havde organiseret stævnet til topkarakter med minimal ventetid, max spilletid og plads til både store og små på de tre baner ved siden af hinanden, så også spillere og forældre drønede fra den ene til den anden bane og tilbage til telt-basen for en bid sødt og noget vand.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Stabile hold giver resultater
I starten af sidste år var det mere reglen end undtagelsen, at Towers spillede mixhold med andre klubber, der heller ikke kunne stille med 7-mandshold med udskiftning, men i år er det lykkes at stille egne Towers-hold på både U12 og U14 til alle stævner og med flere og flere udskiftere. Og selvom mix med andre også kan være lærerigt, så mærkede man denne søndag, at rutine og stabile hold med gode nye spillere giver sportslige success og stærk holdånd.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Towers-drengene var selv svært godt tilfredse med for en gang skyld at spille lige op med de som sædvanligt gode hold fra fx Frederikssund Oaks og at mærke, at sæsonens træning og stævneerfaring bar frugt i alle kampe: ”Vi dominerer dem i dag – vi dominerer dem!” lød det opildnende mantra internt på U14-holdet, mens spillerne mellem 10 og 12 år var begejstrede over de mange spil, der lykkedes for dem, mens udskifterne hyggede sig på sidelinien.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Samtidigt var der som altid gensynsglæde med de kammerater, som spillerne fik på camp tidligere på sommeren fra Oaks, Demons, Rebels, Wolfpack, Monarchs og de andre hold med passende alfahan-holdnavne fra sæsonens andre stævner.

Næste generation af Danmarksmestre
Efter de 3-4 kampe i højt tempo, meget spilletid og et jævnt indtag af kager, frugt og slik i de få pauser tog alle hjem i etaper, som kampene blev færdige og Towers-campen lukkede ned.

Foto: Pia Baagø Skat-Rørdam

Se alle billeder fra en spændende dag i U-tegnet på Towers facebook side.

 

 

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer