Towers finder guld

Towers vinder vanvittig comeback kamp med 29-26 over Søllerød Gold Diggers efter et afgørende touchdown med blot 1:41 minut tilbage i kampen .

Af Jens Rørbye

Friday Night Football på Gentofte Stadion er efterhånden en stensikker og meget populær tradition i dansk amerikansk fodbold. Og igennem en årrække har vi spillet mod vores ærkerivaler fra Søllerød i den årlige aftenkamp i august.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Det gjorde vi også i år, men alligevel var noget anderledes. Søllerød kom flyvende ud af starthullerne og bragte sig foran på kampens allerførste boldbesiddelse. Towers forsøgte at svare igen på forskellig vis, men måtte alligevel gå til pause med en 0-18 føring til gæsterne.

I tredje quarter bragte Towers dog lidt spænding tilbage i kampen, da quarterback Calvin Stitt kastede sit første Towers touchdown; en 52 yard bombe til Jakob Green. Da linebacker Andreas Schneider så samlede en Gold Diggers fumble op på den næste serie, og løb den 24 yards tilbage til endzonen var scoren pludselig 18-14.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

I fjerde quarter kastede Gold Diggers’ quarterback selv en bombe på 60 yards og fik dermed lidt luft igen. Der begyndte det at se lidt svært ud for Towers, som hverken havde stoppet Gold Diggers’ angreb med større regelmæssighed eller kunnet flytte kæderne på angrebet.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Det ændrede sig, da veteran-quarterback Kasper Skyum kom ind fra sidelinien og bragte ro over angrebet. Pludselig lykkedes tingene i langt højere grad for Towers. Ikke kun på angrebet, men også på forsvaret og special teams. Selv i situationer, hvor det var åbenbart for alle på stadion at Towers ville sparket et onside kick lykkedes det Towers at få fat i bolden og fortsætte angrebet.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Skyum kastede et touchdown til klubbens nyeste ansigt, den amerikanske wide receiver MJ Williams, hvilket bragte Towers indenfor 4 point. Gold Diggers fik bolden tilbage, men pludselig kunne de ikke få tingene til at hænge sammen. Upræcise bolde og pres på quarterbacken gav Towers bolden tilbage lige omkring to minutter før slutfløjtet.

Igen flyttede Skyum bolden ned ad banen med en blanding af kort kast og hand-offs til running back Anton Witmeur. Og med blot 1:41 tilbage i kampen fandt Skyum en helt åben MJ Williams i endzone og Towers tog føringen for første gang i kampen.

Forsvaret kom så på banen og leverede varen. Gold Diggers brugte fire forsøg inden de måtte gå fra banen uden point, hvorefter Kasper Skyum kunne sætte sig på knæet og lade tiden løbe ud. Sejren var i hus.

Towers hjemmebane-fans havde ikke haft meget at juble over i kampens første halvleg, men de kom helt med ind i kampen til sidst og larmede så ingen var i tvivl om hvem der var på udebane.

Kampen blev afviklet under strenge Corona-restriktioner, men publikum fulgte reglerne i fin stil. Hver anden plads var spærret og publikum holdt sig siddende, hvor svært det end var til sidst.

Restriktionerne betød også at vi kun kunne lukke 400 tilskuere ind til en kamp, der traditionelt har godt 1000 tilskuere, men stemningen var stadig strålende.

Nu venter en udebanetur til Triangle Razorbacks, d. 22. august inden Towers spiller næste hjemmekamp mod Aab 89ers på Gentofte Stadion d. 5. september.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Hold øje med www.copenhagen-towers.dk for at læse om billetsalg og anden vigtig info.

Se flere billeder af kampen på Towers Facebook!

Kampens scoringer:

Quarter Hold Spil Score
1 Gold Diggers Rasmus Carøe 1-yard løb. 2-point forsøg mislykket 6-0
1 Gold Diggers Tanner Gueller 9-yard kast til Simon Larsen. 2-point forsøg mislykket 12-0
2 Gold Diggers Gueller 20-yard løb. 2-point forsøg mislykket 18-0
3 Towers Calvin Stitt 52-yard kast til Jakob Green. Green ekstra point spark ok 18-7
3 Towers Andreas Schneider 24-yard fumble return. Green ekstra point spark ok 18-14
4 Gold Diggers Gueller 60 yard kast til Frederik Oldenburg. Gueller 2-point kast til Thomas Ashworth 26-14
4 Towers Kasper Skyum 4-yard kast til MJ Williams. Anton Witmeur 2-point løb ok 26-22
4 Towers Skyum 28-yard kast til Williams. Green ekstra point spark ok 26-29
Foto: Ralf Dietrich
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer