To Towers folk i DAFF’s Hall of Fame!

Listen af Towers folk i DAFF’s Hall of Fame er nu blevet endnu længere. I år kommer der tre mand ind i Hall of Fame, og to af dem kommer fra Towers. Team Manager John Skørbæk og DB Christian Dinesen er begge blevet valgt ind i den største klub af dem alle i Danmark. Begge er stadigt aktive på hver deres måde i Towers, og er altså nu også at finde i klubben af legender i Dansk Amerikansk fodbold.

Team Manager John Skjørbæk er en legende i amerikansk fodbold, og har været holdleder/Team Manager for landsholdet og forskellige klubhold i en lang årrække. John kom til Towers i 2018 og blandt spillere, trænere og ledere er der ingen tvivl om, at det er den vigtigste ”signing” Towers har lavet i mange år.

John laver et fantastisk arbejde, der ikke altid vækker så megen opsigt, men alle, der har været omkring ham, ved hvor uvurderligt et stykke arbejde, han laver. Hvis man ikke er klar over det, går det op for én, når John en sjælden gang ikke er der. Det er dog ikke mange gange på et år, at John misser en træning.  Man finder ofte John slæbende på vanddunke til træning og kamp, også nogle gange til modstanderen. Desuden er John altmuligmanden, der får alting til at køre glat for trænere og spillere. Derudover høres Johns røst, når forsvaret er på banen, og der skal råbes ”Deeeeeefeeeense”. For nyligt blev Johns råb målt til 107 decibel under en Friday Night kamp mod Søllerød Gold Diggers.

Towers formand Jakob Munksgaard er rigtig glad for, at John kom i Hall of Fame: ”John laver et utrætteligt arbejde til kamp og træning der gør, at spillerne og trænerne bare skal koncentrere sig om deres opgaver. Efter hver træning er John altid den sidste, der går, for han skal selvfølgelig lige sikre sig, at klubhuset er ryddet op, udstyr er på plads, og at alt står knivskarpt. Det er helt uvurderligt, det arbejde han laver for klubben, og jeg ved, at han har samme funktion omkring landsholdet, hvor han desuden styrer DAFF’s lager. John er uden tvivl en af de vigtigste folk i Towers, og det er mere end fortjent, at han nu er kommet ind”, slutter formanden.

I sit første år i klubben i 2018 fik John desuden den største hædersbevisning i Towers ved at blive kåret til ”Årets Tower”. Det er en pris, der årligt gives til en, som gør et uvurderligt arbejde udover det forventelige for Towers.

Foto: Michael Quist

Cornerback Christian Dinesen spillede i Towers fra 2003-2014, og er en af de bedste defensive backs, der har været i Danmark. Dinesen, som han kaldes, var desuden fast ankermand på landsholdet fra 2007-2012. Han var en vigtig spiller på Towers defense, der i perioden 2012-2014 var ligaens bedste. I 2014 satte holdet rekorden for færrest tilladte point med kun 54 tilladte point i 10 kampe i grundspillet. Med en stærkt spillende Dinesen i forsvaret, vandt Towers Mermaid Bowl i 2013 og 2014.

Foto: Per Falkeborg

Dinesens atletiske evner og fantastiske teknik gjorde, at han kunne dække op overalt på banen og bruges som returner og sågar som WR og RB på offense. Udfordringen som DB blev større i takt med, at der kom amerikanske imports ind på QB og receiver pladserne, og det kræver en spiller i særklasse at dække modstanderens største profiler op. Den spiller var Christian  Dinesen.

Hvis der er to ting, der adskiller Christian Dinesen fra andre, er det dels hans evner som holdkammerat og samt hans evner som leder. Der er ikke en medspiller, der har et ondt ord at sige om Dinesen, der altid mødte op til træning med et smil. Man kunne regne med, at han var den første spiller til at fejre andres succes. For selvom hans vindermentalitet og arbejdsmoral var høj, var det vigtigste altid holdet, hvilket også var tydeligt i hans ledelsesstil. Om det så betød at han skulle spille alle special teams eller rykke rundt til enten safety, line backer eller RB, blev det gjort uden at fortrække en mine. Han var den stille leder, der viste vejen gennem sit spil, men når han tog ordet, blev der lyttet.

Foto: Copenhagen Towers

Towers nuværende captain og medspiller med Dinesen, Safety Magnus Bitsch, udtaler: ”Dinesen var den bedste holdkammerat man kunne ønske sig. Et fænomenalt talent på CB-positionen, den bedste jeg har spillet sammen med. Dinesen var så god, at hvis han stod 1 mod 1 mod en receiver, kunne man som safety stole blindt på, at bolden blev kastet i en anden retning, selv overfor en amerikaner. Aldrig har pres teknik set bedre ud. Det var med lethed, at han tog selv de bedste receivere ud af en kamp på trods af deres størrelse. Det talent ser vi muligvis aldrig i den danske liga igen. Dinesen gjorde holdet og holdkammeraterne bedre, og han var den bedste holdkammerat på og udenfor banen. Dinesen stod ofte for mad for DB gruppen før en kamp, inklusiv en dessert bestående af chokolademuffin og vaniljeis. Han sørgede for et rigtig godt sammenhold i DB gruppen”.

Christian Dinesen er stadig aktiv i Copenhagen Towers. Efter tackle karrieren sluttede, er han gået over til flag, og er i dag aktiv på Copenhagen Towers 2. hold i flag football.

Foto: Per Falkeborg

Den tredje mand, der blev valgt ind i DAFF’s Hall of Fame i år, er flag spilleren Magnus Lauesgaard.

Copenhagen Towers ønsker stort tillykke til alle tre med optagelsen i Hall of Fame.

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer