Europa kalder

Af Jens Rørbye

Efter et år med meget få kampe og et aflyst slutspil glæder Towers sig til igen at skulle spille europæiske kampe i 2021, når Carlstad Crusaders besøger Towers Field i april

Efter et års ufrivillig pause har en række storklubber i Europa inviteret til en Champions League-turnering. Turneringen finder sted under navnet CEFL – Central European Football League – da den turnering er en af de ældste og mest etablerede i Europa.

I 2018 blev CEFL suppleret med et nordeuropæisk sidestykke, NEFL. Towers fans husker nok Super Final, hvor de østrigske CEFL-mestre, Swarco Raiders Tirol, besøgte de nyslåede NEFL-mestre, Copenhagen Towers.

I år udvides CEFL med hold fra det meste af Europa og vinderen af turneringen kåres som europæisk klubmester. Nok så vigtigt er, at tyske hold – for første gang i mange år – deltager i en fælleseuropæisk turnering.

I den første runde af turneringen tager Towers imod en gammel kending, nemlig de svenske mestre Carlstad Crusaders. Towers og Crusaders har haft flere mindeværdige møder igennem de seneste 10 år. I starten trak Crusaders det længste strå, men i de senere år har Towers haft overhånden.

Hvordan de to holds styrkeforhold ser ud i 2021 finder vi ud af lørdag d. 24. april.

Vinderen af denne kamp skal møde et af europæisk footballs helt store klubber, de tyske vicemestre Schwäbisch Hall Unicorns på udebane i Sydtyskland lørdag d. 22. maj.

I slutningen af maj og starten af juni spilles to semifinaler inden den store europæiske finale finder sted d. 26. juni.

Som et af meget få lande i verden lykkedes det Danmark at afvikle grundspillet i Nationalligaen i 2020, men slutspillet blev først udsat og siden helt aflyst, da Corona-restriktionerne tog til igen. Ved sæsonens afslutning var Towers nummer et i Nationalligaen, men uden et slutspil blev en officiel Danmarksmester ikke kåret.

Towers’ formand, Jakob Munksgaard, er forståeligt nok meget begejstret for dels at kunne byde Towers-fans på en international hjemmekampe og dels – forhåbentligt – give spillerne en kamp mod et af Europas absolutte tophold:

“Vi er glade for endnu en gang at være med i kampen om at være det bedste hold i Europa. Nu er de tyske mestre endelig kommet med, og det giver turneringen endnu mere legitimitet. Så der er ingen tvivl om at vinderen af turnering er Europas bedste klubhold.

Når man ser på de hold, der er med, kan man kun være stolt over at Towers er seeded, og dermed får hjemmebane i første runde, og vi ser frem til at kunne byde velkommen til amerikansk fodbold fra øverste Europæiske hylde. Det bliver helt sikkert en spændende hjemmekamp mod Carlstad Crusaders. Jeg forventer en tæt kamp, der formentlig først vil blive afgjort til sidst. Sådan har det været de sidste to gange vi har mødt de svenske mestre.”

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer