NL: Velkommen tilbage, #5…..!

Når Nationalligaen endelig vender tilbage til Towers Field, så byder Towers’ angreb på et gensyn med en gammel kending. Quarterback Randy Schroeder vender tilbage efter at have stået i spidsen for Towers’ angreb i 2018.

Af Jens Rørbye

Det siges, at man aldrig skal gentage en succes. Omvendt siger et andet udtryk ”If it ain’t broke, don’t fix it”. Uanset hvordan man vender det, så ligger én ting fast: Quarterback Randy Schroeder har sagt ja tak til jobbet som Towers’ startende quarterback i 2021-sæsonen.

Towers’ assisterende cheftræner, Victor Andersen, begrunder valget af Randy således: ”Randy passer godt ind i alle systemer der vil have hurtige beslutninger og præcise bolde. Både på RPOs og dropback passing har han en evne til at få bolde ud hurtigt og præcist. Vores offensive system kan i højere grad bygges op om Randys styrker, fordi vi allerede kender ham.”

Allerede forud for 2018-sæsonen imponerede Randy Towers’ coaches med sin evne til at levere præcise kast ind over midten, hvor Towers havde en styrke i form af store tight ends og erfarne wide receivers. Netop den egenskab har været afgørende for at hente Randy tilbage til klubben. Victor uddyber: ”Vi har en masse gode TEs som vi rigtig gerne vil have i spil, samt nogle dygtige route runners på WR. Det tror jeg matcher glimrende med Randys evner.”

Randy ankom til Towers i maj 2018 og overtog quarterback-jobbet på et tidspunkt hvor Towers havde vundet de to første kampe i Nationalligaen og også de to første kampe i NEFL-turneringen mod de norske og engelske mestre. Forventningerne var derfor tårnhøje, men Randy skuffede ikke. Towers vandt de følgende otte kampe i Nationalligaens grundspil, to kampe i slutspillet incl. Mermaid Bowl 30 over Triangle Razorbacks samt endnu kamp i NEFL mod de svenske mestre. Årets eneste nederlag kom i Super Final mod de østrigske CEFL-mestre, Swarco Raiders.

Mens han kommer på plads i København efter sin ankomst d. 14. april glæder Randy sig til at hilse på sine gamle og en del nye holdkammerater. Han kender holdet fra 2018, men erkender også at det var dengang. 2021 er en helt anden situation: ”Hvert år er forskelligt. Forskellige spillere, trænere, modstandere og endda forskellige strategier. Men det vigtigste er, at vi har en så fantastisk kerne og kultur. Peter (cheftræner Peter Herbild) er fantastisk til at sætte linien for holdet og spillerne er helt med på den.”

Fotograf: Mikkel Bo Rasmussen, 1st. Down Photo

Minderne kan man dog ikke fjerne. ”2018 var et magisk år på så mange måder. Vi har alle virkelig gode minder fra det år. Men nu er det 2021 og vi forsøger ikke at genskabe noget såsom 2018. Vi prøver at finde ud af hvad der virker bedst for dette hold og denne sæson. Med de spillere vi har, så burde det blive et spændende år”, afslutter Randy.

I tiden der er gået siden 2018 har Randy haft travlt – både på og udenfor banen. I 2019 rejste han til Tjekkiet for at spille i Ostrava, måtte rejse hjem igen pga problemer med arbejdstilladelsen, blev gift med sin kæreste Caroline og rejste så til Tyskland for at spille og være træner på fuld tid.

Corona betød dog at 2020-sæsonen i Tyskland blev lagt i mølposen, så Caroline og Randy måtte rejse tilbage til USA igen. Der fik de begge fuldtidsjobs, mens Randy ved siden af også blev assisterende high school træner på Providence Day School i Charlotte, North Carolina.

Alt dette betød, at Randy besluttede sig for at lægge skulderbeskytteren på hylden for sidste gang, mens Caroline jokede at det eneste, som kunne ændre på den beslutning var, hvis Towers ringede. En måned senere ringede Towers faktisk, så Caroline og Randy fik en snak om tingene, talte med trænere og gamle holdkammerater. Og nu er de tilbage i København.

Det er en beslutning, som også Towers’ formand Jakob Munksgaard er glad for: ”Vi har hentet Randy tilbage, da han var en meget vellidt person i hele Towers-organisationen sidst han var her. Han var en vinder på banen, hvilket han beviste med de vindende drives mod Carlstad og i Mermaid Bowl mod Razorbacks. Udover sine evner på banen var Randy også en god ungdomstræner, og vores ungdomsafdeling vil få stor glæde af ham. Randy var high school coach i efteråret, så han har også videreudviklet sine trænerfærdigheder. Derfor er jeg ikke i tvivl om at Randy vil blive en central person i Towers, og vil styrke både eliteholdet og ungdomsholdene”.

Amerikansk fodboldspillere har ofte en stærk tilknytning til deres trøjenumre. Det gælder ikke Randy i så høj grad, som så mange andre. Alligevel blev han glad over at høre, at holdleder John Skjørbæk har reserveret trøje nr. 5 til ham igen: ”Det gav mig et lille smil på læberne. Det bliver godt at træde ud på banen iført en velkendt trøje og nummer.”

Fotograf Per Falkeborg

#TowerNation får chancen for at se Randy og resten af Towers’ elitehold i aktion, når vi tager imod Aab 89ers på Towers Field lørdag d. 22. maj kl. 19:00. Vi afventer stadig myndighedernes forholdsregler, inden vi ved hvor mange fans vi kan byde velkommen. Hold derfor øje med vores webside og sociale medier.

For de fans, som ikke kan komme på stadion og føle the #PurpleReign på egen krop kan se kampene live på TV på Sport Live. Kanalen er tilgængelig via Yousee, Stofa, streamingtjenester og antenneforeninger.

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer