Midtjyde skal udvikle næste generation af Danmarksmestre fra Gentofte

I 2021 vandt Gentoftes amerikanske fodboldklub Copenhagen Towers for 9. gang Danmarksmesterskabet. En ny cheftræner for klubbens U19-hold vil arbejde for, at klubbens næste generation også ligger i toppen af dansk-amerikansk fodbold – en stor mundfuld for en lille sportsgren.

Af Pia Baagø Skat-Rørdam

Med erfaringer fra Aalborg og Herning som både spiller og træner har Lasse Grønborg Christensen, 28 år og  ny cheftræner for U19, en masse erfaring med i bagagen. Og dem bliver der brug for, selvom midtjyden overtager et godt fundament.

”De sidste 2 år har cheftræner Christian Lisby og Søren Bendixen, Thomas Ullum og de øvrige assistent-trænere skabt en god kerne af dygtige spillere og en god ramme for U19-programmet, som de heldigvis bliver ved med at bidrage til som del af U19s-trænerhold. Min opgave bliver nu stadig at få endnu flere spillere med på holdet og tage hånd om dem, der kommer op fra de yngre årgange – en opgave, der altid er højt prioriteret i en lille sport,” siger Lasse Grønborg, der dog har en 20-mand kernetrup af erfarne og dygtige spillere at udvikle holdet fra allerede.

U19: Cheftræner Lasse Grønborg

Sport også til nye mellem 16 og 18 år

Hvor børn og unge helst skal starte tidligt i andre sportsgrene, så glæder Lasse sig til at hanke op i de 16-18-årige, der enten er blevet trætte af deres tidligere sportsgren eller som har ligget i dvale på sofaen i et par år under corona.

”Hvis du keder dig eller er blevet træt af lidt halvslatne trænere, primadonnaer og interne hakkeordner på holdet, så er football et godt alternativ til de mere kendte sportsgrene. Har du fx spillet håndbold, basket eller ishockey, så er det nemt at fange teknikkerne, blive god og få masser af både spilletid og udfordringer. Det er oprigtigt en holdsport – ingen vinder en football-kamp alene – og trænerne er altså ikke en eller andens far, men nogle, der har spillet på landshold, været i USA eller selv har spillet sig til medaljer,” fortæller Lasse med et skævt smil og supplerer med, at han selv startede som 17-årig.

Udover at gøre sporten mere synlig har Lasse og trænerholdet allerede lavet et nyt intro-program, så nye spillere effektivt kommer op på et niveau, hvor de kan være med fuldgyldigt – og være med til at vinde kampe allerede fra april.

Vil udvikle vindere

At se og udvikle de unge menneskers potentiale ligger også helt i tråd med Lasse Grønborgs baggrund fra sociologi-studiet, HR og servicefag.

”Football kræver, at du udover at være fysisk stærk også udvikler en mental styrke til at ryste et dårligt spil af dig og gå ind på til næste spil, hvor du enten kan være med til at score eller få nogle slag. Det kan du kun på et godt hold, der bygger hinanden op. Det fællesskab, der er i football, er helt unikt for et hold med sportslige toppræstationer og giver både selvværd og et personligt ansvar, som giver vindere både på og uden for banen.”

Ofte kræver toppræstationer træning morgen, aften og weekender ugen rundt – et program, der godt kan være svært at passe ind i et ungdomsliv med uddannelse, venner og kærester.

”Vi træner 2 gange om ugen og så går vores spillere selv i fitness ved siden af. I hvert halvår har vi 4-6 kampe og så nogle trænings-sessions med andre klubber. Man kommer ikke sovende til top-placeringer, men det kræver altså heller ikke, at du ikke kan have et liv ved siden af,” uddyber Lasse Grønborg.

Næste skridt: Danmarksmestre

Selv sene startere i sporten kan komme til at lugte Danmarksmesterskaber.

”Towers har topholdet i Danmark, men det kræver også, at når de gamle spillere løbende trækker sig tilbage til familie, job eller mindre fysisk krævende roller i klubben, ja, så står der nye unge dygtige spillere på spring. Så mit job sammen med de øvrige trænere er at skabe et vinderhold på U19, der også kan blive et vinderhold på senior-niveau bagefter – og den opgave er vi klar på at løse,” slutter Lasse Grønborg.

Vil du selv spille amerikansk fodbold?

Så kontakt træneren – du finder kontaktinfo her.

U19: Copenhagen Towers vs Søllerød Gold Diggers – Foto Jesper Nielsen, STT Foto
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer