Velkommen til Josh og Mike

Et nyt og et kendt navn klar til 2022 sæsonen. Wide receiver Mike Williams får i år selskab af quarterback Joshua Greaves når sæsonen går i gang i april. 

Af Jens Rørbye

Kernen af ethvert dansk footballhold består af lokale spillere, men hvert år henter Towers de sidste par brikker til rosteren udenlands. 

I år hedder de brikker Josh og Mike. 

26-årige Mike er et kendt ansigt hos TowerNation. Han har spillet i Towers’ purple uniform siden 2020. Han har desuden været en højt elsket og populær træner blandt de yngste tårne. 

24-årige Josh er ny mand på quarterback-pladsen og spiller lige nu football på University of Nottingham i England. Tidligere spillede han tre år på Occidental College i Los Angeles i Californien. 

Josh Greaves i kamp for Occidental College. Foto: Sam’s Photo Services

Begge to glæder sig meget til at komme til København og komme i gang med sæsonen. Josh beslutning om at sige ja tak til Towers er baseret på både football og selve København:

“Coach Peter er en meget succesfuld træner og i vores samtaler over video var jeg vild med hans energi og tilgang til sporten. Den anden grund var selve byen København. Jeg er selv fra en stor by, Los Angeles, så det at flytte til en storby som København bliver en lettere overgang for mig. Byen er også meget smuk med en masse historie, hvilket er noget som jeg også er meget glad for.”

Det lå ikke i kortene, at Josh skulle spille videre efter sin tid på University of Nottingham. Han flyttede til Nottingham for at læse til en Masters i International Business og var glad for at kunne spille football på universitets hold. 

Josh forklarer om det, han troede var afslutningen på 16 års footballkarriere: “Jeg troede ærligt talt, at jeg bare ville spille en sæson og så trække mig tilbage fra sporten, men denne mulighed var for god til at sige nej til, da Towers gav mig muligheden for at fortsætte med at dyrke sporten, som jeg elsker.”

Efter at have været med til at vinde endnu et mesterskab i Towers kunne man tro, at Mike havde oplevet nok, men han føler stadig, at der er masser at opnå i Towers. 

“Jeg vil gerne hjælpe med at få football til at vokse i Danmark. Football har givet mig muligheder for at rejse til steder, som jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg håber, at jeg kan være med til at få andre til at opfylde deres mål med football. Jeg ved, at der er mange af de unge spillere, som drømmer om at spille på college i USA eller endda komme i NFL. Og en af mine største drømme er at være træner eller spiller i en kamp i Parken…!”

Mike Williams griber bolden. Foto: Jesper Nielsen

Som var det ikke nok, så har Mike en masse andre gode grunde til at vende tilbage: “Jeg elsker mine holdkammerater, trænerne, ungdomsspillerne og alle de frivillige i Towers. København er virkelig et fantastisk sted.”

At vælge en klub i et nyt land er en stor beslutning og ofte taler nye importspillere med tidligere imports fra klubben. Tidligere quarterback Randy Schroeder har skrevet kontrakt med Stuttgart Surge i European League of Football, men var glad for tale med Josh om sin tid i Towers: “Randy fortalte mig, at Towers er den klart bedste organisation han har oplevet i hele Europa, så det gav mig den tryghed jeg havde brug for.”

Både Josh og Mike ser frem til at komme i gang i Gentofte. Som Josh bemærkede: “Alle de bedste venner i hele mit liv har jeg fået igennem football og jeg glæder mig til at få samme venskabsbånd med mine holdkammerater i Towers.”

Og begge to har høje forventninger til sæsonen: Dels vil de gerne vinde Towers’ 10. mesterskab. Dels vil de gerne vise de purple farver i Europa. Først og fremmest, når de svenske mestre, Örebro Black Knights, kommer på besøg i april. Og så må vi se hvad der sker derefter. 

Cheftræner Peter Herbild glæder sig til at byde velkommen til de to spillere. “Josh kommer med tårnhøje evner og intelligens samt masser af lederevner” forklarer Herbild og fortsætter: “Mike har bevist sine exceptionelle evner i både 2020 og 2021. I Mike får vi en playmaker, som også bidrager ved at skabe plads til de andre spillere på offense.”

I Towers glæder vi os meget til at byde velkommen tilbage til Mike og til at byde Josh velkommen vores purple familie. 

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer