Erfarne Søren Bendixen bliver ny U16-træner

Af Pia Baagø Skat-Rørdam

Når ungdomsholdene starter den nye sæson op, er det med erfarne seniorkræfter på alle trænerpladser. Nyudnævnt som head coach til U16-holdet er Søren Elias Bendixen, som bidrager erfaring som spiller gennem 17 sæsoner, træner af U10-12-14 og et bundsolidt sæt af ægte Towers-værdier.

Fotograf: 1st Down, Mikkel Bo Rasmussen

For sportschef Anders Skovgren er head coaches for ungdom nu på plads:
”Med Søren i spidsen for vores U16-hold får Towers en stabil og engageret træner, der allerede nu kan begynde at samle en kompetent trænerstab omkring sig, så de er helt klar til at tage imod spillerne, når de starter op for fuldt tryk efter nytår,” siger Anders.

Mere end ”bare” en sport
Passionen skinner også stærkt igennem, når Søren fortæller om, hvad sporten har givet ham og hvad han håber på at give videre til U16-spillerne.
”Amerikansk fodbold handler for mig om taktisk overblik, fællesskab og viljen til at ofre sig for sit hold. Det kan være en utaknemmelig sport, hvor mange spillere skal udføre opgaver, der ikke altid bliver værdsat så højt som de burde, selvom et fodboldhold aldrig ville fungere uden deres selvopofrelse. Så jeg håber på, at holdet ikke kun bliver bedre fodboldspillere, men bedre kammerater (og mennesker), der forstår vigtigheden af fællesskabet og anerkender – og værdsætter – at nogen ofrer sig for holdets skyld. Jeg håber på at skabe et U16 hold med det samme holdånd, som jeg oplevede i min juniortid – igennem mine juniorår dannede jeg selv nogle af mine tætteste venskaber, som var med til at forme, hvem jeg er som person i dag.”

Fotograf: Michael Quist

Han fremhæver selv samspillet med Magnus Bitsch (kaptajn på forsvarsspillet på Copenhagen Towers elitehold), som han har spillet sammen med, siden han var 14 år gammel:
”Vores forståelse på banen er dannet gennem mange års samspil, hvilket giver os en special spilforståelse og kommunikation,” fortæller Søren.

Fotograf: 1st Down, Mikkel Bo Rasmussen

Fra atleter til football-spillere
For Anders Skovgren har Søren også netop erfaring med, hvad det kræver at udvikle sig som football-spiller og dén viden kan han bringe til de ambitiøse spillere på U16-holdet.
”Søren er passioneret om fodbold, en god formidler og han er dygtig til at skabe træningspas, som de unge spillere synes er sjove og udfordrende.”, fortæller Anders.

U16 er netop trinnet, hvor træningen ændrer sig fra U10-12-14’s legende tilgang til spillet og stævner uden point til at være kunne spille taktisk og for at vinde, når holdet skal spille reelle kampe i U16-rækken.

”Mit fokus på U16 vil være at udvikle spillerne på deres taktiske spilforståelse. Spillerne skal udvikle sig fra at være atleter til at være fodboldspillere. Fokus vil være på at spille smart fodbold, hvor hver spiller skal blive mere bevidste om spillets mange alsidige facetter og strategiske aspekter – og deres egne styrker og svagheder. Jeg er selv en ret lille person, så jeg har som spiller altid skulle være taktisk smart for at følge med, ”fortæller Søren Bendixen.

Fotograf: Michael Quist

Og selvom Copenhagen Towers altid vil gå efter at vinde, så handler kampene – særligt på et hold med spillere midt i teenageårene – også om at udvikle sig selv:
”For mig handler sporten ikke om at vinde kampe, men at undgå at tabe til sig selv. Hvis man som hold og spiller har givet alt, hvad man har, er jeg ligeglad med, hvad der står på scoreboardet. De værdier håber jeg på at give videre til U16 holdet, for det er værdier, som jeg selv har haft enormt gavn af i mit eget liv: Hvis du har givet alt du har, er der ingen, der kan kritisere dig”, slutter Søren.

Frem til jul 2018 har U16-holdet træning sammen med Towers øvrige u-hold, hver tirsdag kl.18-19.30 på K2-banen bag den store p-plads ved Gentofte Stadion.

Fakta om Søren:

  • Spiller forsvar i jersey nr. 7
  • 26 år og i gang med kandidat i antropologi på Københavns Universitet og arbejder både i Foreningen-Nydansker og i MentorDanmark.
  • Har spillet amerikansk fodbold, siden han var 10 år gammel og har 3 Danmarksmesterskaber, 1 europæisk mesterskab og en række juniorsølv-og bronzesejre under bæltet.
  • Startede i Avedøre Monarchs, indtil han spillede sidste U19 år i Copenhagen Towers.
  • Var – inden en brækket arm og et 6 måneders studieophold i USA i sidste sæson – kaptajn på eliteholdet.
Fotograf: Michael Quist
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer