Amerikansk forstærkning til angrebet

Af Jens Rørbye

Running back Ashton Heard er ny mand i Towers’offensive backfield. Den 24-årige amerikaner er lige så hurtig og eksplosiv, som han er stærk.

Cheftræner Peter Herbild er sikker på, at klubben i Ashton har fundet en spiller, som passer lige til Towers’ spillestil: ”Ashton er en meget alsidig running back, som kan løbe bolden med både finesse og power. Han har en rigtig god top speed, hvilket passer godt med vores offensive stil som vægter eksplosivitet højere end systematik.”

Ashton er bevidst om Towers’ succes de senere år og ser frem til at trække i den purple uniform: ”Mit mål er føre Towers til endnu en succesfuld sæson.”
”Jeg har aldrig været i hverken Danmark eller Europa før, men har hørt masser af gode ting.” forklarer Ashton og uddyber ”At bo i København er en oplevelse, om kun kommer en gang i livet og jeg kan ikke vente med at komme derover.”

I løbet af fire år på North Greenville University i South Carolina, hvor af Ashton var kaptajn i to år, har han løbet for næsten 3.000 yards. Han er også indehaver af skole rekorden for flest yards i en kamp med 315 yards. Og han blev udnævnt til ”1st team all-American”.

Efter at have afsluttet sin college-karriere på North Greenville University tager Ashton nu hul på det, som har været en drøm siden hans barndom; nemlig at spille football i Europa.

Towers’ amerikanske running back igennem de seneste to sæsoner, Dayton Winn, har valgt at lægge skulderbeskytterne på hylden og blive hjemme i USA i stedet for at rejse over Atlanterhavet en tredie gang.

Men Herbild ser det ikke sådan, at Ashton skal kæmpe for at erstatte Dayton: ”Begge er utroligt dygtige fodboldspillere, men herefter har de ikke meget til fælles. Der er ingen tvivl om at Ashton er en mere traditionel runningback, hvilket vi forventer giver dividender i vores run-game, og det er naturligvis afvejet med den fleksibilitet som Dayton bragte med sig.”

Trænerstaben og sportschef Anders Munch Skovgren har finkæmmet spillermarkedet for at finde en ny running back. I første omgang sprang Ashtons highlight video i øjnene, men det var i de efterfølgende interviews, at Ashton for alvor lagde distance til øvrige kandidater. Han viste sig som en utrolig energisk og venlig person, som kommer til at passe ind i spillertruppen både på banen og i sociale sammenhænge.

For Ashton var beslutningen om at skrive under på kontrakten med Towers enkel. ”Jeg fik en varm velkomst fra trænerne og flere af spillerne. Og nogle af de seneste års imports fortalte, hvor fantastisk en oplevelse deres ophold hos Towers havde været.”

Dertil kommer, at Ashton på universitet har opnået en bachelor grad i ’Early Childhood Education’ (Pædagogik) og af den grund ser meget frem til at træne Towers’ ungdomshold. Ashton uddyber: ”Jeg ser meget frem til at efterlade et positivt indtryk hos de unge spillere, som jeg kommer til at arbejde med.”

Towers’ formand Jakob Munksgaard glæder sig over, at underskrifterne nu er på plads: ”Det er fantastisk, at trænerstaben allerede inden udgangen af 2018 har sikret de imports, som skal bidrage til at bringe Towers de sidste skridt mod den europæiske top i 2019!”

Cheftræneren er lige så begejstret: ”Vi har med Danny og Ashton sikret os en offensiv backfield på det niveau, som er nødvendigt for at konkurrere i Europa” forklarer Herbild og afslutter: ”De er begge et rigtig godt match med vores danske topspillere, og vi ser muligheden for synergier, der kan drive os endnu længere end sidste år.”

Vi glæder os meget til at byde velkommen til Ashton, når han ankommer 15. marts 2019.

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer