Rookie Day 2019: En håndfuld nye talenter oplevede amerikansk fodbold

Af Pia Baagø Skat-Rørdam

En god håndfuld potentielle u-spillere havde trodset kulde og regn og mødte op til Rookie Day for U10, U12, U14 og U16. De fik en sjov og tempofyldt halvanden times introduktion til amerikansk fodbold af vores engagerede trænere og til den unikke holdånd af de ca. 13 eksisterende U-spillere, der var mødt op for at spille med. Og sideliniens forældre var ikke i tvivl om, at det var en oplevelse, der var frosne tæer værd også for dem: ”De har det virkeligt sjovt”.

Fotograf: Ralf Dietrich
Fotograf: Ralf Dietrich

Opvarmning, tackling, løbespil, ultimate, spark
De 18 spillere blev løbet i gang og varmede op, inden turen kom til at løbe over eller rundt om forhindringer og prøve at komme igennem muren af to trænere med puder. De kendte spillere fik lidt ekstra modstand og godmodige dril, mens de nye fik ros. Efter at have tacklet blev de blev delt op i grupper på hhv. over og under 160 cm og gik i gang med både at løbe/gribe eller at øve at tackle inden for en cirkel af reb, hvor formålet var at få modstanderen til at træde uden for. Så var der samspils-øvelse i Ultimate (en afart af stikbold) og til sidst prøvede de at se, om de kunne gå Morten Andersen i bedene som kicker, inden der blev breaket med et rungende ”1-2-3 Towers”

 

Fotograf: Pia Baagø Skat-Rørdam
Fotograf: Pia Baagø Skat-Rørdam
Fotograf: Ralf Dietrich

En sportsgren, der samler
For enkelte var Rookie Day længe ventet: ”Han har ventet på at kunne komme med i flere år, fordi vi ser kampene derhjemme”, fortalte forældrene til en 10-årig, der gik til den inde på banen. For andre var det endnu en træning at glæde sig til: ”Han glæder sig til hver træning og kan ikke vente med at komme afsted. Det har vi ikke prøvet ved nogle af de andre sportsgrene, han har udøvet”, fortalte en far til en spiller, der har været med siden november. Tilskuerne var da også enige om to ting: At alle 18 spillere så ud til at have en fest og at amerikansk fodbold har et sammenhold og en stemning, som ikke findes i andre sportsgrene. Som en mor sagde, ”De andre i klassen går mere til almindelig fodbold, men de skulle prøve at se, hvor sjovt det her er” og en anden tilskuer, der før selv har været fodboldtræner, havde kun rosende ord tilovers for dét, han så: ”Trænerne gør det fantastisk og man kan virkelig se, at spillerne har et godt sammenhold og tager sig af hinanden.” Dét mærkede også dagens eneste pige, der var i den lille ende af spektret, men som kæmpede godt op i mod de større drenge. ”Man kan se, at de lod hende gribe indimellem, så hun også oplevede en succes”, bemærkede en tilskuer.

Fotograf: Ralf Dietrich
Fotograf: Ralf Dietrich
Fotograf: Ralf Dietrich

Et godt arrangement
Og så var der gået 1½ time. Jan havde sædvanen tro tændt op i grillen til en stegt pølse og Jeanette var klar med kage og kaffe, så både spillere og forældre kunne få fyldt depoterne lidt op efter indsatsen på banen. Der blev krammet, hilst på, rost kage og snakken gik, indtil u-spillerne begyndte at trisse af. På vej ud kunne de hilse på de større spillere og trænere, der kom for at forberede eftermiddagens Rookie Day for U19, flag og elitehold. Et bro-hug, et vink og nogle ”tak for et godt arrangement”’er senere var U-delen af Rookie Day forbi for denne gang – vi glæder os til at se nye spillere og tilskuere tirsdag og torsdag i næste uge.

Fotograf: Ralf Dietrich
Fotograf: Ralf Dietrich

Nåede du ikke Rookie Day?
Rookie Day arrangeres i alle DAFF-klubber i weekenden, hvor der spilles Super Bowl, men du kan prøve amerikansk fodbold hver uge, hvor der er træning tirsdag og torsdag kl. 18 på Gentofte Stadion, K2 – eller ved Aktiv Sommer/Aktivt Efterår-arrangementer, hvis du bor i Gentofte Kommune.

Fotograf: Ralf Dietrich
Fotograf: Ralf Dietrich

Flere impressioner fra en fremragende dag findes på Towers Facebook side.

 

Fotograf: Ralf Dietrich
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer