Towers storsejrer i Friday Night Football

Af Jens Rørbye

Hvis der var lidt rust efter en lang sommerpause, så var det ikke til at se for de 923 tilskuere på Gentofte Stadion fredag aften. Towers rullede det tunge skyts frem og vandt hele 68-22 over Søllerød Gold Diggers.

Præcis som i den sidste kamp inden sommerpausen var fredagens kamp en opvisning af Towers’ running back Anton Witmeur. Den offensive linie leverede blokeringer i verdensklasse og den unge running back kvitterede ved igen at score fire touchdowns.

Photo: Michael Jensen
Photo: Nini Skjoldager Andersen

Det var i det hele taget en overbevisende indsats af Towers, som havde fokus på at løbe med bolden hele aftenen. Udover Witmeurs fire touchdowns løb franske Manuel Thicot også et enkelt touchdown ind. Dertil kom et enkelt touchdown på jorden af Mikkel Stilling, der ellers normalt spiller på den defensive linje.

Photo: Michael Jensen
Photo: Per Falkenborg

Forsvaret skulle lige finde deres ben efter Gold Diggers flyttede bolden forholdsvis ubesværet på kampens første boldbesiddelse. Men fra da af, havde Towers defense godt styr på Gold Diggers’ angreb, der ellers har to amerikanske profiler som quarterback og wide receiver.

Ikke desto mindre gik holdene til pause med en score, der stadig gav håb om spænding i kampen; 30-14. Der gik dog ikke lang tid før Towers havde lagt så stor afstand til Gold Diggers at spændingen forsvandt.

Photo: Nini Skjoldager Andersen
Photo: Nini Skjoldager Andersen

Kampens sidste touchdown var et udtryk for en kamp, som ikke var gået Gold Diggers’ vej. Med blot otte sekunder tilbage i kampen ville Gold Diggers’ quarterback Nick Rooney kaste et sidste kast mod Towers’ endzone. Han blev dog ramt og tabte bolden. Første mand på bolden var Towers’ defensive linjemand Kristoffer Brun, som samlede bolden op og begyndte at løbe. Da han selv blev ramt af en tackling kastede han – ganske lovligt – bolden bagud til linebacker Philip Hargett, som løb bolden hele vejen retur til Gold Diggers’ endzone. På det tidspunkt var tiden forlængst løbet ud, så det utrolige defensive spil fik lov at være aftenens sidste.

Photo: Per Falkeborg
Photo: Michael Jensen

Interessant nok blev ikke kun Mikkel Stilling brugt til korte løbespil. Også den amerikanske defensive linjemand Will Sewell fik adskillige spil som running back og scorede da også tre 2-point conversions efter touchdowns.

Photo: Nini Skjoldager Andersen
Photo: Nini Skjoldager Andersen

Fredags sejr blev nummer 30 i træk for Towers. En stime, der går helt tilbage til den første kamp i 2017-sæsonen, hvor netop Gold Diggers slog Towers. Siden da har Towers været ubesejret i den danske Nationalliga.

Photo: Michael Jensen

Den årlige Friday Night Football-kamp er blevet en lang og populær tradition i Towers. Ikke blot er stemningen altid ekstra god og tilskuerantallet højere, men Towers har netop startet en egen Hall of Fame, hvor klubbens legender – kaldet Purple Legends – bliver hædret. Efter 29 års historie bød klubben i år velkommen til to spillere fra de tidlige år i 90’erne quarterback Michael Boed og wide receiver Jens Bo Fraek og en tidligere formand, Martin Ægidius. Det gav et ekstra pift til en aften, hvor selv himmelen blev lilla.

Photo: Per Falkeborg
Photo: Nini Skjoldager Andersen

Towers har nu vundet otte ud af grundspillets 10 kampe. Næste gang eliteholdet er på banen igen er 31. august på udebane mod Triangle Razorbacks i Vejle.

Næste hjemmekamp på Gentofte Stadion er mod Odense Badgers, søndag d. 8. september kl. 14:00.

Se alle billeder fra kampen på Towers Facebook side.

Photo: Michael Jensen

Kampens scoringer:

Quarter Hold Spiller Score
1 Towers Anton Witmeur 8-yard løb. 2-point forsøg mislykket 6-0
2 Towers Witmeur 20-yard løb. Will Sewell 2-point løb ok 14-0
2 Towers Danny Higgins 12-yard kast til Philip Nielsen. Higgins 2-point-kast til Mikkel Stilling ok 22-0
2 Gold Diggers Nick Rooney 43-yard kast til Griffin Norberg. Rooney 2-point-kast til Norberg ok 22-8
2 Towers Witmeur 43-yard løb. Higgins 2-point kast til Sewell ok 30-8
2 Gold Diggers Rooney 8-yard kast til Frederik Oldenburg. 2-point forsøg mislykket 30-14
3 Towers Stilling 1-yard løb. Higgins 2-point kast til Nielsen ok 38-14
3 Gold Diggers Rooney 8-yard kast til Norberg. Rooney 2-point kast til Oldenburg ok 38-22
3 Towers Witmeur 50-yard løb. Asger Mølbeck 2-point løb ok 46-22
4 Towers Higgins 29-yard kast til Aske Troen. Sewell 2-point løb ok 54-22
4 Towers Manuel Thicot 25-yard løb. Stilling 2-point løb ok 62-22
4 Towers Kristoffer Brun og Philip Hargett 71-yard fumble return 68-22

 

Photo: Nini Skjoldager Andersen

 

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer