Towers klar til DM-finalen

Af Jens Rørbye

Towers stemplede en billet til Mermaid Bowl 31 med en sejr på 52-20 over fjerde-seedede Aalborg 89ers hjemme på Gentofte Stadion.

En semifinale er altid en svær opgave og Aalborg leverede da også en solid indsats. Det lykkedes dog Towers sætte sig på kampen bag en fremragende præstation af angrebet. Quarterback Danny Higgins fik god tid til at arbejde bag sin offensive linje og det udnyttede han.

Foto: Per Falkeborg

Towers lagde ud med at løbe bolden en del med primært Anton Witmeur og Michel Konate. Men som kampen skred frem fik adskillige running backs og receivers gode spil på kontoen.

Ikke mindst wide reciever Lasse Tor gjorde sig godt bemærket med hele tre touchdowns.

Foto: Per Falkeborg

Towers forsvar har sæsonen igennem været mere end solidt. Klubben har i gennemsnit tilladt modstanderne at score lidt under 17 point pr. kamp. I dagens opgør levede forsvaret da også op til forventninger.

Det var svært for Aalborg at løbe bolden mod Danmarks stærkeste defensive linje, men når de kom igennem løb de ind et en linebacker-gruppe, som spillede stærkt. På kastespillet var Towers defensive backs solide i både opdækning og tackling.

Foto: Nini Skjoldager Andersen

Aalborg bød på forskellige udfordringer i sparkespillet, men Towers formåede at holde 89ers stærke amerkanske running back/returner Breon Allen i skak det meste af kampen.Sæsonen igennem har Aab 89ers leveret gode resultater og generelt haft en af ligaens mere potente angreb.
De åbnede også kampen i dag med et godt og effektivt drive, men måtte se sig stoppet, da franske Pierre Courageaux greb en nordjysk bold. To spil senere var Towers foran og så sig ikke tilbage.

Foto: Nini Skjoldager Andersen

Det tog nu ikke gejsten fra 89ers, der formåede at sætte 20 point på tavlen inden slutfløjtet i en kamp, der måske aldrig var spændende, men altid velspillet.

Sejren kom i hus foran et entusiastisk hjemmepublikum på 504 fans, hvilket ikke mindst skyldes Towers’ loyale fanklub, som altid er på plads med trommer, luftværnssirene og kampråb.

Vores modstander i Mermaid Bowl bliver Triangle Razorbacks som sent deres modstander Søllerød Gold Diggers hjemme med 20:16 efter en tæt og ligeværdig kamp.

Foto: Per Falkeborg

Towers har vundet Mermaid Bowl otte gange og er dermed det mest vindende hold i Dansk Amerikansk Fodbolds historie. Towers er også det hold, som har spillet i flest Mermaid Bowls, nemlig 10.

Mermaid Bowl 31 bliver i år spillet på Gladsaxe Stadion lørdag d. 5. oktober. Kick-off er kl. 16:00.

Gå ikke glip af chancen for at se fremtidens stjerner i Nationalligaen, når det årlige afslutningsstævne for hold mellem U10 og U14 løber af stablen forud for Mermaid Bowl.

Foto: Per Falkeborg

Se alle billeder af en pakkende kamp på Towers Facebook side!

Kampens scoringer:

Quarter Hold Spiller Score
1 Towers Anton Witmeur 14 yard løb. Michel Konate 2-point løb 8-0
1 Towers Konate 10 yard løb. Danny Higgins til Mikkel Stilling på 2-point kast 16-0
2 Towers Higgins 25 yard kast til Lasse Tor. Witmeur 2-point løb 24-0
2 Towers Safety 26-0
2 Towers Higgins 2 yard løb. 2-point forsøg mislykket 32-0
2 Aalborg Alexander Kronborg 5 yard kast til Breon Allen. 2-point forsøg mislykket 32-6
2 Towers Higgins 2 yard kast til Tor. 2-point forsøg mislykket 38-6
3 Towers Higgins 13 yard kast til Tor. 2-point forsøg mislykket 46-6
3 Aalborg Kronborg 1 yard kast til Allen. Kronborg til Andreas Rahbæk på 2-point kast 46-14
3 Towers Lucas Ravn 42 yard kast til Mark Peters. 2-point forsøg mislykket 52-14
4 Aalborg Kronborg 2 yard kast til Rahbæk. 2-point forsøg mislykket 52-20

 

Foto: Nini Skjoldager Andersen
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer