Towers skal forsvare de danske farver i Europa næste år

Af Jakob Munksgaard

Det bliver Copenhagen Towers, der skal forsvare de danske farver i Europa i 2020. De lilla drenge har fået den danske plads, og skal deltage i den Europæiske turnering mod nogen af Europas bedste hold. Vi ved allerede nu at vi møder Stockholm Mean Machines i første runde d. 25. april på Gentofte Stadion.

Næste års turnering er et samarbejde mellem IFAF og CEFL (Central European Football League). Det bliver CEFL, der står som arrangør af turneringen, og Towers har takket ja til invitationen til at deltage. Vinderen af turnering vil være Europæiske klubmestre.

GRAPHIC: IGOR LAZAREVIC

Det er måske den stærkest besatte europæiske turnering nogensinde, hvor 12 af Europas bedste hold deltager. 10 af dem er nationale mestre, og derudover deltager Vienna Vikings og altså Copenhagen Towers. Turneringen bliver en knock out turnering, hvor taberen ryger ud og vindere går videre. Holdene er seedede, og de fire bedst seedede hold sidder over i første runde. Towers er 7. seedet i turnering, og får derfor hjemmekamp i første runde. Af hensyn til rejseudgifterne tages der geografiske hensyn, og vi møder derfor 9. seedede Stockholm Mean Machines på hjemmebane.

De 12 hold i turneringen er seedet således:

 1. Swarco Raiders Tirol, Østrigsk mester og forsvarende Europmæisk klubmester
 2. Dacia Vienna Vikings, Nummer to i Østrig, finalist sidste år
 3. Calanda Broncos, Schweizisk mester
 4. Wroclaw Panthers, Polske mester
 5. Thonon Black Panthers, Fransk mester
 6. Milan Seamen, Italiensk mester
 7. Copenhagen Towers, Dansk nummer to
 8. Badalona Dracs, Spansk mester
 9. Stockholm Mean Machines, Svensk mester
 10. Kragujevac Wild Boars, Serbisk mester
 11. Istanbul Koc Rams, Turkisk mester
 12. Moscow Spartans, Russisk mester
Photo: Bernhard Hörtnagl

Netop Stockholm Mean Machines slog vi i år i en spændende kamp i Stockholm. Faktisk har vi slået de svenske mestre de sidste to år da vi i 2018 slog Carlstad Crusaders. Begge disse kampe blev spillet på udebane, så det bliver spændende at få de svenske mestre på hjemmebane. Vinder Towers i første runde ved vi allerede nu at vi skal en tur til Polen og møde 4. seedede Wroclaw Panters d. 9. maj. Datoerne for turneringen er:

 • 25. april mod Stockholm Mean Machines på Gentofte Stadion
 • 9. maj evt. ude mod Wroclaw Panthers
 • 6. juni evt. semfinale. Højest seedede hold har hjemmebane
 • 27. juni evt. finale

Det bliver spændende at følge Towers i tuningen, og om de kan gentage bedriften fra 2018, hvor holdet gik hele vejen til finalen.

 

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer