Assistenttræner med NFL-erfaring kommer til Towers

Af Jens Rørbye

Skotske Stevie McCusker slutter sig i 2020 til Towers’ trænerstab. Med sig har han erfaring fra det britiske landshold, NFL Europe og NFL.

Stevie er en af de få europæere, som har gjort trænergerningen indenfor amerikansk fodbold til en levevej. I en periode på fem år var han træner for Scottish Claymores i NFL Europe. I sommeren 2004 fik Stevie muligheden for at være assisterende træner hos Kansas City Chiefs i NFL.

Gennem årene har Stevie trænet running backs og tight ends og været både special teams koordinator og offensiv koordinator. Hos Towers skal han stå for at træne den offensive linie.

Stevies egen spillerbaggrund er netop som offensiv linjemand. Han begyndte at spille som ungdomsspiller i 1984 og fortsatte til 1998. Han spillede i flere perioder offensiv linje hos Scottish Claymores, men spillede i øvrigt hos både Glasgow Diamonds og Glasgow Lions. Desuden nåede Stevie at spille landskampe på både ungdoms- og universitetslandshold.

Foto: Scottish Claymores

Trænerkarrieren startede allerede i 1990 og har – udover NFL Europe og NFL – bragt Stevie vidt omkring. Han har trænet på alle niveauer af de britiske landshold, senest som offensiv koordinator for det britiske A-landshold under EM i 2010.

Danmark er ikke fremmed for Stevie, som allerede bor i Danmark, hvor han arbejder for Nordea. Han har de seneste to år været træner på det danske U19 landshold.

Foto: DAFF U19 landholdsfotograf

Towers’ cheftræner Peter Herbild ser frem til samarbejdet: ”Stevie bibringer en enorm erfaring og er en menneskelig kapacitet udover det sædvandlige.”

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer