Copenhagen Towers ønsker alle en glædelig jul og godt nytår

Året er ved at rinde ud, og 2019 har været et rigtig godt år i Copenhagen Towers. På alle ungdomshold har der været fremgang i antallet af spillere, og eliteholdet viste sig igen at høre til helt i toppen af dansk- og europæisk football.

Stærk europæisk sæson for Eliteholdet
I den europæiske turnering slog vi for andet år i træk de svenske mestre, hvilket er en fantastisk bedrift, der i mine øjne har fået alt for lidt opmærksomhed. For bare få år siden var vi rigtig langt fra de svenske mestre, og vi fik store klø et par år i træk. De var bedre end os i stort set alle spillets facetter. Det hul har vi lukket, og nu har vi endda overhalet Sverige. Det har været målet og er opnået gennem et langt sejt træk med hårdt arbejde. Stor ros for den fantastiske bedrift til vores elitespillere og ikke mindst trænerteamet, samt staben omkring eliteholdet.
Desværre tabte vi i de sidste sekunder gruppefinalen til Helsinki Roosters og kom ikke videre. Det var tæt på, at vi vandt en uhyre stærk europæisk gruppe mod to af Europas bedste hold.
I 2020 deltager vi igen i den måske stærkest besatte europæiske turnering hidtil, hvor 12 af de bedste hold i Europa kæmper om den europæiske titel. Vi møder igen de svenske mestre, denne gang på hjemmebanen på Gentofte Stadion d. 25.april.

Tæt på og lige ved
Towers gik for andet år i træk ubesejret igennem den regulære sæson i Nationalligaen, men måtte desværre se sig slået i Mermaid Bowl. Det var et smertefuldt nederlag, men smerten er vendt til motivation. Spillerne arbejder hårdt her off season, og jeg ved, at trænerteamet er stærkt opsatte på revanche. Derfor er jeg sikker på, at Towers i 2020 også vil være blandt de helt store favoritter til at hæve Mermaid Bowl trofæet.

Stærk støtte til holdet
Igen i år steg tilskuertallet til hjemmekampene. Alle Towers fans ydede en stor indsats for at hjælpe holdet frem til sejr. Det er en støtte, der er bemærket af de andre Nationalligaklubber, og de er begyndt at tage larmen fra tilskuerne med i deres forberedelser før et besøg på Gentofte Stadion. Mange tak til fanklubben og alle Towers fans for støtten. Jeg ved, at spillerne sætter stor pris på den og, at det er med til at få dem til at yde ekstra.

Rigtig godt år i ungdomsafdelingen
I år har vi haft fremgang på antallet af spillere på alle vores ungdomshold. Det skyldes, at vi har nogle af Danmarks bedste ungdomstrænere. De står for at udleve filosofien med at have det sjovt og lære basis i de unge år og så få mere og mere spilkompetence og konkurrence ind i de senere år. Samlet har vi en rigtig solid kerne af erfarne og dygtige ungdomsspillere samt fantastisk opbakning fra forældre, der støtter det gode kammeratskab, holdånden og kærligheden til spillet. Derfor er jeg sikker på, at vi i det kommende år oplever endnu mere fremgang. Vi har fået opbygget et godt fundament for at skabe spillere til eliteholdet, der gør, at vi også er en topklub i fremtiden.
Vi ser frem til at byde nye spillere velkommen, og vores spillere glæder sig til at få endnu flere holdkammerater. De fantastiske Towers trænere er altid klar til at hjælpe endnu flere i gang med amerikansk fodbold.

 

Flag rigtig tæt på
Copenhagen Towers flaghold havde et godt år, hvor vi bogstavelig talt var under et sekund fra at kvalificere os til DM finalen, også kaldet Dannebrog Bowl. Igennem sæsonen viste holdet stor styrke, og var så tæt på at nå finalen på hjemmebanen Gentofte Stadion, som overholdet muligt.
Det bliver spændende at følge holdet i 2020, og se om det er året, hvor vi endelig bryder igennem og kvalificerer os til Dannebrog Bowl.

Succesen skyldes de mange frivillige kræfter
I 2019 har vi haft mange arrangementer og blandt andet stået for Mermaid Bowl og det afsluttende ungdomsstævne samme dag. Det var det hidtil største ungdomsstævne i Danmark nogensinde. Vi har arrangeret 7 hjemmekampe i Nationalligaen, ungdomsstævne i foråret samt alle ungdomskampene. Fælles for dem alle er, at det ikke kunne være gjort uden hjælp fra alle de fantastiske frivillige, der velvilligt stiller op, når Towers har brug for dem. Vores ungdomshold har stor forældrestøtte, og en hjemmekamp i Nationalligaen kræver eksempelvis omkring 30 frivillige for at kunne lykkes på det niveau, vi er på nu. Tusind tak for hjælpen til træning og kamp til alle de mange der støtter op. I er alle grundlaget for at gøre Towers til det, det er. Sammen med trænerne er I de sande helte.

2020 bliver et travlt år, og klubben får igen brug for al den hjælp, den kan få. Jeg håber, at alle de frivillige vil støtte op igen. Vi ved endnu ikke hvilke arrangementer, vi får, men Towers vil gerne være med i udviklingen af dansk amerikansk fodbold. Som en af de store klubber vil vi gerne påtage os ansvaret for at lave store succesfulde arrangementer.

Uden dommere ingen kampe
Til ungdomskampene skal Towers stille med egne dommere. Uden dommere vil vi ikke kunne spille kampe, så dommerne er en uvurderlig del af grundlaget for at vores sport findes. En kæmpe tak til alle dommerne, der har været med til at dømme vores kampe. I fortjener mere respekt, end der til tider vises under kampene.

Tak til andre klubber og DAFF
Jeg vil gerne takke Dansk Amerikansk Fodbold Forbund og alle vores modstandere for et godt samarbejde i 2019. I vores sport har vi et enestående samarbejde, hvor selv Nationalligaklubberne hjælper hinanden med gode råd og succeshistorier. Jeg er sikker på, at det er vejen frem til at gøre os alle sammen stærkere, og jeg ser frem til samarbejdet i 2020, hvor vi forhåbentligt får udviklet vores sport yderligere.

God jul og godt nytår
På vegne af Copenhagen Towers vil jeg gerne sige tak for 2019 og ønske en glædelig jul og et rigtig godt nytår til alle i og omkring det lilla univers, samt til alle andre i dansk amerikansk fodbold. Vi ser frem til et rigtig godt 2020.

God jul og godt nytår
Jakob Munksgaard
Formand Copenhagen Towers

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer