Danmarksmester igen

Tredje gang var lykkens gang, da Towers endte med en sejr på 24-7 over Søllerød Gold Diggers i årets Mermaid Bowl på Vejle Atletikstadion.

Af Jens Rørbye – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Med to nederlag til Søllerød Gold Diggers i overtid i løbet af grundspillet var Towers ikke favoritter i Mermaid Bowl, men det er også sådan holdet kan lide det. Når man går ind i en kamp med alt at spille for, så er motivationen til at føle.

Spændingen var intakt hele vejen igennem og ingenting var afgjort før henimod slutningen af 4. quarter.

Gold Diggers lagde pres på Towers med lidt af en chokstart, da et langt kick-off return efterfulgt af et langt TD løb af Christian Vahl bragte Søllerød foran næsten inden dommeren havde lagt mønten fra coin toss tilbage i lommen.

Towers’ angreb flyttede bolden nærmest frit på den efterfølgende boldbesiddelse, men uden at få point på kontoen. Det viste sig at være temaet igennem hele første halvleg. Towers’ forsvar hold Gold Diggers fra end zone, mens Towers’ angreb flyttede bolden godt, men uden at få point ud af det. Det var først i slutningen af 2. quarter, at Jacob Green   med et field goal fik Towers på tavlen.

Dermed gik de to hold til pausen med en Gold Diggers-føring på 7-3.

I 3. quarter lykkedes det angrebet at få prikket hul på ballonen, da quarterback Randy Schroeder ramte wide receiver Jacob Green med en dyb bold og dermed bragte Towers foran for første gang i kampen.

WR Jakob Green griber et touchdown fra Randy Schroeder – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

I 4. quarter var det først Towers’ forsvar, som stod for point. Gold Diggers’ quarterback Andreas Sølling ville kaste bolden fra sin egen end zone, men linebacker Andreas Schneider kom forbi den offensive linje og lige ind i ansigtet på Sølling. Schneider ramte Sølling, som tabte bolden i end zonen. Det, der fra tilskuerpladserne lignede en safety, viste sig hurtigt at være et touchdown, da defensive lineman Michael Boomer Kristiansen kastede sig over bolden og dermed udbyggede Towers’ føring til 17-7.

LB Andreas Schneider rammer Gold Diggers QB Andreas Sølling i end zone og får Sølling til at miste taget om bolden – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Med Mermaid Bowl-pokalen indenfor rækkevidde strammede Towers’ forsvar grebet. Gold Diggers så ud til at tage en bid af Towers’ føring på et touchdown-kast, men dommerne så en fejl på angrebet og Gold Diggers måtte spille den down om igen uden at de kom tilbage til end zone.

Henimod slutningen af 4. quarter slog running back Anton Witmeur resultatet fast, da han løb bolden ind til aftenens sidste touchdown og resultatet 24-7.

Towers blev dermed kåret som Danmarksmester for 9. gang i klubbens historie og er det hold, som har vundet flest gange. Siden 2013 har Towers vundet fem Mermaid Bowls.

Linebacker Andreas Schneider var en del af en fuldstændig velsmurt defensive maskine, men han var også den del, som gjorde sig ekstra bemærket. Han blev derfor meget fortjent kåret til kampens mest værdifulde spiller – MVP.

MVP Andreas Schneider med DAFFs forkvinde Nadia Panzio og sportschef Lars Carlsen – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

”Jeg blev selvfølgelig rigtig glad. Det var nok den bedste defensive præstation fra vores forsvar jeg har været med til som kollektiv, så det var bare sindssygt fedt at være en del af” sagde Schneider efterfølgende.

Hvis der fandtes en Most Valuable Coach-pokal, så var den nok gået til Towers’ defensive koordinator Victor Andersen efter hvad mange beskriver som en alt-dominerende game plan mod Søllerød. Den game plans betydning var også tydelig for Andreas Schneider: ”Vi havde alle høje forventninger til vores defense før kampen, det har vi altid. Victor og resten af vores coaches sørgede for en god gameplan, som vi alle stolede 100 procent på.”

Det var ikke kun forsvaret selv, som havde tiltro til game plan og udførelsen. Quarterback Randy Schroeder nød også godt af forsvarets arbejde: ”Som angreb, føler man sig virkelig sikker, når man ved at forsvaret bakker en helt op og stopper de andre.”

DL Marcus Boesen på vej til at hjælpe med tacklingen af Gold Diggers RB Christian Vahl – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Defensive linjeman Marcus Boesen kom til Towers inden denne sæson. Når han ser tilbage på kampen, så husker han den stålsatte tillid til holdkammeraterne: ”Vi gjorde et fantastisk arbejde i at holde hovedet oppe selvom, at de scorede på os i første drive. Alle blev ved med at holde hovedet koldt, fokusere på deres assignment og spille til fløjten igennem hele kampen, hvilket man kun kan være stolt af, når man ser tilbage.”

Det der kendetegnede Towers var at holdet hele tiden havde fokus på kampen og bevarede troen, selv om kampen ikke kastede mange point af sig. En anden Towers-veteran, offensiv linjemand Kasper Eis satte ord på den følelse: ”Det gav en god følelse, at vi kunne blæse nedad banen med kast lige inden pausen og hente nogle point. Det føltes hele tiden som om vi næsten havde den. Meddelsen i pausen var også blot at køre på. Defense spillede som besatte så det gav en god ro.”

QB Randy Schroeder giver bolden til RB Junior Konate – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Quarterback Randy Schroeder var enig: “Der var ingen, der gik i panik. Det var hårdt i første halvleg, da vi kun scorede 3 point. Men vi havde et par touchdowns, som blev kaldt tilbage, en dum interception af mig og nogle field goals som røg forbi. Men ærligt talt, jeg havde en god følelse i pausen fordi vi vidste at vi havde flyttet bolden som vi ville.”

Randy var imponeret over sine holdkammerater på angrebet: ”I anden halvleg skulle vi helt enkelt bare afslutte vores drives. Og det gjorde vi. Den offensive linje kørte Gold Diggers’ front træt. Vores running backs benyttede sig af alle muligheder og spillede med hjertet udenpå kroppen. Wide receiverne leverede og tight ends var forrygende både når de blokerede og greb bolde.”

Faktisk er der en helt speciel statistik, som understreger hvor stor betydning Towers’ forsvar har haft i klubbens seneste syv Mermaid Bowls: I en sport, hvor kampens mest værdifulde spiller ofte er en quarterback eller en anden offensiv spiller, så har Towers haft ikke færre end tre defensive spillere, som har spillet sig til den ære: Defensive back Nicolai Zacho i 2016, safety Magnus Bitsch i 2017 og nu linebacker Andreas Schneider i 2021.

Schneider selv har spillet sammen med Victor helt tilbage som ungdomsspiller og han ved, om nogen, hvad Victor betyder for Towers forsvar og hvorfor der har været så mange Mermaid Bowl MVPs på Towers forsvar: ”Det er en kæmpe cadeau til Towers og den kultur vi har i klubben. Vi har altid haft en stor tradition, og sat stor ære i at have et godt defense. Endnu mere er det en kæmpe cadeau til Victor. Med Victor ved roret føler vi os altid klar til det vi skal møde. Selv tilbage i U16 og U19 tiden, da Victor stod bag mig på banen, var han i virkeligheden vores DC. Jeg kunne altid vende mig om og spørge hvad jeg skulle på spillet. Han vidste altid hvad alle skulle. Og oftest også hvad offense skulle…!”

Det traditionelle Gatorade-shower fanget i det helt rigtige øjeblik af Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

For nogle var denne lørdag aften første gang de stod i en Mermaid Bowl. For andre var det den syvende Mermaid Bowl med Towers. Det er en almindelig opfattelse, at når først man har nået toppen, så daler motivationen. Sulten er der ikke længere. Sådan så vores veteraner ikke på det.

Andreas Schneider har stået i sæsonens klimaks fire gange tidligere. Første gang, da Towers vandt Danmarksmesterskabet for første gang i små to årtier i 2013. Siden har han vundet endnu en Mermaid Bowl, men også to gange tabt i sidste sekund.

Der var derfor ingen tvivl om, hvor godt det føltes at vinde igen: ”Første MB var selvfølgelig noget helt specielt. Vi havde kæmpet i mange år får at nå der til, og da det endelig lykkedes var det en fantastisk følelse. Denne MB havde meget samme vibe for mig. De sidste to MB jeg spillede tabte vi til Razor i sidste minut, så denne sejr var en kæmpe forløsning.”

Kasper Eis i #66 blokerer på et kastespil – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Offensive lineman Kasper Eis har spillet hele seks af de syv seneste Towers Mermaid Bowls og vundet de fire. Han er heller ikke blevet træt af at vinde endnu. ”Det føles ligeså fedt som den første. Det at hele holdet stepper op og hiver det hjem i en samlet indsats er en fantastisk følelse. I år var vi ikke favoritter og det var Søllerød som skulle slås, så der kunne ikke være mere tænding på sidelinjen” forklarer Eis og uddyber: ”Det er fedt at vinde, men det er helt fantastisk at vinde som hold. At vinde Mermaid bowl er kulmination på en hel sæsons træning og forbederelse. Det kræver at både defense og offense klikker og i år lykkedes det helt rigtigt på det helt rigtige tidspunkt.”

Randy Schroeder har vundet Mermaid Bowl en gang tidligere og var lige så glad anden gang, som første gang. ”Jeg synes, at hver sæson er unik. 2018 var et fantastisk år og vi havde et fantastisk hold. Vi var ubesejret på vejen til Mermaid Bowl i 2018 og afsluttede sæsonen med et touchdown drive i sidste øjeblik og en interception, som slog sømmet i kisten. Det var min første Mermaid Bowl sejr og det hold vil altid have en særlig plads i mit hjerte” forklarede Randy og fortsatte: ”Måske er det fordi den er tydeligere i hukommelsen, men Mermaid Bowl i 2021 er helt speciel. Vi havde tabt to gange til Søllerød og havde op- og nedture i sæsonen. Men vi regnede den ud, da det gjaldt. Og vi holdt aldrig op med at kæmpe. Kampen var en perfekt opsummering af vores sæson. Ujævn til tider, men da det virkelig gjaldt stillede folk op og gik aldrig i panik. At vinde Mermaid Bowl på den måde og mod et hold, som havde slået os to gange føles fantastisk.”

Marcus Boesen har ingen tidligere Mermaid Bowls at sammenligne med, så han var forståeligt begejstret over sejren: ”Det er selvfølgelig en fantastisk følelse, da den også er kombineret med min debut i Mermaid Bowl og så er det faktisk også første gang, at jeg har vundet over Golddiggers.

Boesen har dog erfaring fra USA i bagagen, hvor han har spillet på store college stadions. Hans karakter til den første sæson i purple må regnes som ’Godkendt’. Som han selv afslutter: ”Jeg var lige kommet hjem fra USA på grund af corona, og jeg skulle lige finde ud af, hvad jeg skulle bruge de næste par år på, nu når 4 år i USA ikke blev færdiggjort. Men jeg er blevet positivt overrasket over hvor fed en sæson det har været for mig, selvom det var lidt et “step ned” fra store stadioner og faciliteter. Det er har klart været den bedste sæson for mig her i Danmark.”

Selvom Towers efterhånden har en del veteraner med syv Mermaid Bowls under bæltet, så er der alligevel ingen der slår kampens sølvjubilar: Referee Frank Rasmussen blev efter kampen hædret for den helt utrolige bedrift, at have dømt hele 25 Mermaid Bowls.

Kampens scoringer:

QuarterHoldSpilScore
1SGDChristian Vahl løb. Extra point ok0-7
2TowersJacob Green field goal3-7
3TowersRandy Schroeder kast til Jacob Green. XP spark af Jacob Green10-7
4TowersMichael Kristiansen fumble recovery. XP spark af Jacob Green17-7
4TowersAnton Witmeur løb. Xp spark af Jacob Green24-7


Kampen blev spillet på Vejle Atletikstadion, lørdag d. 9. oktober 2021

Peter Nordentoft, Niels Roest, Victor Andersen, Peter Herbild, Henrik Schwarz, Simon Rasmussen, Jesper Nørgaard Pedersen: Towers’ coaches efter klubbens 9. mesterskab var i hus som illustreret af HC Peter Herbild – Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer