Den allersidste dans

Efter 12 år i spidsen for Towers’ elitehold træder cheftræner Peter Herbild tilbage efter 2022-sæsonen. Han efterlader sig et eftermæle som er svært at overgå.

Af Jens Rørbye – 23. september 2022

Peter Herbild kom til Towers som en af de yngste cheftrænere klubben har haft og forlader posten efter 144 kampe, som den suverænt mest succesfulde træner klubben har haft. Igennem årene er det blevet til 114 sejre og 29 nederlag inden årets Mermaid Bowl. Efter to år med genopbygning vandt Herbild sin første Mermaid Bowl i 2013. Siden har han vundet yderligere fire, med endnu en på spil i morgen på Blue Water Arena i Esbjerg.

Der har været 11 Mermaid Bowls i  de 12 år, som Herbild har stået i spidsen for Towers, da 2020-sæsonen blev afsluttet uden en Mermaid Bowl. I de 11 år har Towers deltaget i otte Mermaid Bowls, deriblandt de seneste seks.

Peter Herbild kom til Towers som ungdomsspiller i 2001 og har været en del af klubben lige siden. Han spillede WR og DB igennem en årrække inden han kastede sig over trænergerningen på ungdomsholdene sammen med den senere Purple Legend, Coach ICE.

Nogle af de ting, som har kendetegnet Herbilds tid som træner er hans evne til at skabe struktur i alt han foretager sig, såvel træninger og kampe som offseason. Hans forhold til spillerne har altid været tæt og respektfuldt. Og han er pragmatiker til fingerspidserne, hvilket hans ’next-man-up’ filosofi har været et klart udtryk for. Og nu gælder den filosofi Herbild selv.

Og denne next-man kommer fra egne rækker. Simon Rasmussen, som har været Towers’ special teams coordinator i en årrække træder til som cheftræner efter Mermaid Bowl. Simon kender Towers indefra og har et tæt forhold til bestyrelsen og spillerne.

Mermaid Bowl XXXIII bliver dermed Peter Herbilds sidste kamp i spidsen for Towers’ elitehold. Herbild har selv valgt at forlade posten for at kaste sin energi over andre projekter og for at give sin familie mere tid.

Towers havde meget gerne villet give #TowerNation en chance for at sige farvel på hjemmebanen på Gentofte Stadion, men forsinkelserne i renoveringen af banens kunstgræstæppe forhindrede desværre en afsked foran hjemmepublikum.

Hold øje med vores webside og sociale platforme i den kommende tid, når vi bringer et portræt af Herbild og tager en snak om hans tid i vores purple familie. Og også når vi byder et ordentligt velkommen på cheftrænerposten til Simon Rasmussen.

Se Mermaid Bowl XXXIII live på Blue Water Arena i Esbjerg eller på SportLive på dit TV. Kick-off er i morgen, lørdag d. 24. september kl. 12.

Ny cheftræner Simon Rasmussen på sidelinjen i 2021. Foto: Jesper Nielsen, STT Foto
Airtox - Sponsor for Copenhagen Towers
Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer Towers' fotografer